Ugyanazt a játékost szemelte ki a United és a Chelsea

A Cagliari védője sokakat lenyűgözött a teljesítményével.


A Chelsea és a Manchester United is árgus szemekkel figyeli a Cagliari fiatal lengyel védőjét.

Sebastian Walukiewicz tavaly igazolt Olaszországba, azóta 21 meccsen öltötte magára a Cagliari mezét, a kiváló formájának köszönhetően pedig októberben debütált a lengyel válogatottban.

A 20 éves játékos 45 percet kapott a Finnország ellen 5-1-re megnyert felkészülési meccsen, majd Olaszország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen már végig a pályán volt. Ráadásul Lengyelország a remek védekezésének köszönhetően rászolgált az egy pontra. A találkozó gólnélküli döntetlennel zárult, Walukiewicz pedig sokakat lenyűgözött a teljesítményével.


(Kép: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az angol klubok különösen Walukiewicz fejjátékára figyeltek fel, Olaszország ellen ugyanis minden légipárharcot megnyert. Emellett öt olasz támadásnál harcolt ki szabadrúgást.

Korábban az Inter, a Lazio, a Borussia Dortmund és az Atlético Madrid figyelmét keltette fel a hátvéd, most pedig a kérők díszes társaságához csatlakozott a Chelsea és a Manchester United.


(Kép: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A hírek szerint a Cagliari nem szeretne mindenáron megválni a fiatal sztárjától, akinek még három évig érvényes szerződése van a klubbal. Ráadásul a kontraktus plusz egy éves hosszabbítási opciót is tartalmaz.
Walukiewicz a Cagliari legutóbbi hét olasz bajnokiját végig játszotta. Emellett nem kisebb névtől lesheti el a munka csínját-bínját, mint az Atlético Madrid és az Inter korábbi sztárjától, Diego Godintól, akivel kiváló párost alkotnak a védelem tengelyében.


(Kép: Robin Jones/Getty Images)

A Chelsea és a United is szívesen megerősítené a védelmét, tehetsége és kora miatt pedig Walukiewicz remek megoldás lehet a jövőre nézve mindkét együttes számára. Lampard és Solskjaer együttese is hadilábon áll a védekezéssel ebben a szezonban, ezért elképzelhető, hogy a hosszú távú megoldása érdekében Walukiewicz mellett számos fiatal tehetséget fognak még kiszemelni az elkövetkezendő időszakban.

Forrás:90.min

Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images

Videók