Tuchel: Mindenkinek tiszteletet kell tanúsítania

A Chelsea trénere szerint közös erővel vissza kell szorítani a játékosok inzultálását.


Thomas Tuchel, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője arra szólította fel a szurkolókat, hogy több tiszteletet tanúsítsanak a játékosok iránt.

A német tréner azután üzent a drukkereknek, hogy futballistáját, Antonio Rüdigert különböző tárgyakkal dobálták meg a legutóbbi mérkőzésükön.

A 28 éves német válogatott védőt a Tottenham Hotspur ellen vasárnap, otthon lejátszott és 2-0-ra megnyert találkozón érte az inzultus vendégszurkolók részéről.

Az eset egy nappal az után történt, hogy az Everton-Aston Villa összecsapáson Lucas Digne-t - aki másfél hete szerződött az Evertontól az Aston Villához -, valamint Matty Casht megdobálták. Ebben az ügyben a helyi rendőrség egy 19 éves hazai szurkolóval szemben járt el.

"Mindenkinek tiszteletet kell tanúsítania és be kell tartania bizonyos szabályokat, efelől nincs kétség" - hangsúlyozta a Chelsea vezetőedzője, majd hozzátette: "Ha ez egy új tendencia, akkor közösen kell fellépnünk ellene, hogy mihamarabb gátat vessünk neki és megvédjük azt fantasztikus környezetet és egyedülálló hangulatot, amely Angliában eddig jellemző volt" - tette hozzá.

A Sky Sports arról számolt be, hogy a londoni mérkőzéssel összefüggésben két személyt tartóztattak le, de a nyomozás tovább folytatódik, hogy felderítsék érintett-e még valaki a dobálózásban.

Borítókép: Twitter.com/Chelsea

Videók