Tuchel: lehet, hogy ezzel nekem lenne teendőm

Nem a lazaság miatt teljesít otthon gyengébben a Chelsea.


Thomas Tuchel vezetőedző szerint a Chelsea otthoni gyenge teljesítményének nem az az oka, hogy a futballistái félvállról vennék ezeket a mérkőzéseket, ugyanakkor elismerte, hogy talán nagyobb odafigyelésre kellene őket ösztökélnie.

A Chelsea szerdán 4-2-re kikapott saját stadionjában az Arsenaltól, és ez volt egymás után a harmadik hazai veresége az összes sorozatot egybe véve. Ilyenre előzőleg 1993-ban akadt példa.

"Lehet, hogy ezzel nekem lenne teendőm, nekem kellene a játékosokat jobban feltüzelnem, nagyobb éberségre intenem. Emberi dolog, hogy elfáradunk, hogy kieséses mérkőzéseken jobban koncentrálunk, mint más alkalmakkor" - folytatta. A német tréner szerint nem helyes a csapatára az elkényelmesedett jelzőt használni, még akkor sem, ha más a Premier League-ben otthon játszani, mint Madridban, a Bernabeuban pályára lépni.

Image

A Chelsea a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a hazai 3-1-es vereség után a Real Madrid otthonában múlt kedden koncentrált játékkal 3-0-ra vezetett, igaz, végül hosszabbításban 3-2-re alulmaradt, így kiesett. A hazai bajnokságban a londoni csapat - melynek másodedzője Lőw Zsolt - a harmadik helyen áll, és vasárnap a West Ham Unitedet fogadja.

Borítókép és fotók: Chelsea FC /Twitter

Videók