Tuchel: Ez egy nagy lehetőség

A német szakember újabb trófeát szeretne begyűjteni.


Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője szeretné megragadni a lehetőséget, hogy csapata a labdarúgó-klubvilágbajnokság megnyerésével újabb trófeát gyűjtsön.

A londoni együtteshez egy éve érkezett 48 éves német tréner szerint Európából nézve a klubvilágbajnokság nem a legfontosabb sorozat, és ennek a tornának nem a legmagasabb az értéke azok számára, akik nem érintettek, legalábbis ő így gondolja.

"Ha viszont benne vagy, tervezgetni kezdesz, látod, hogy egyre közelít, ami meglehetősen izgalmas" - nyilatkozott klubja honlapján.

A Chelsea - melynek szakmai stábjában másodedzőként tevékenykedik Lőw Zsolt - Tuchellel a harmadik trófeáját szerezhetné meg a tavalyi Bajnokok Ligája- és európai Szuperkupa-diadal után. Ezen felül az is motiválhatja a vezetőedzőt, hogy a Manchester United és a Liverpool után a Chelsea lenne a harmadik angol egyesület, amely megnyeri a klub-vb-t.

"Ez egy nagy lehetőség, hogy egy különleges trófeát nyerjünk, ami korántsem minden nap adatik meg, ezért mindent el is követünk majd annak érdekében, hogy ez megtörténjen" - mondta.

A londoniak legutóbb 2012-ben játszhattak a klub-vb trófeájáért, de akkor a döntőben 1-0-ra kikaptak a brazil Corinthianstól. A Bajnokok Ligája-győztes Chelsea-nek az egyesült arab emírségekbeli al-Dzsazira, a tahiti AS Pirae vagy a szaúdi al-Hilal lesz az ellenfele az elődöntőben az Egyesült Arab Emírségekben csütörtöktől jövő szombatig tartó tornán. A másik ágon a Libertadores Kupa-győztes brazil Palmeiras vár elődöntős ellenfélre, és majd az egyiptomi al-Ahlival vagy a mexikói Monterreyjel csap össze a fináléért.

Borítókép és fotók: LDN/Twitter

Videók