"Tuchel érkezésével véget ért a móka!" – Werner odaszúrt a Chelsea edzőjének

A német csatár arra utalt, hogy korábbi menedzserének taktikai elképzelései meggyorsították a távozását Londonból.


 Werner úgy érezte, hogy a Tuchel alatt alkalmazott taktikai rendszer nem felelt meg számára, így a Londonban töltött időszakának utolsó periódusa már egyáltalán nem volt szórakoztató számára.

Timo Werner augusztusban igazolt a Chelseatől korábbi klubjához, a Red Bull Lipcséhez, ahol többek között Szoboszlai Dominik és Gulácsi csapattársa is lesz. Az energiaitalosok 30 milliót fizettek érte.

A német válogatott támadónak nem sikerült a tőle elvárt hatást kiváltani a Chelseaben, bár még így is szerzett 89 meccsen 23 gólt a PL-ben, illetve a 2021-es megnyert Bajnokok Ligája döntőben is több, mint egy órát a pályán volt.

„Számomra a futball szórakoztat, ez áll előtérben. – mondta az Einfach mal Luppen podcastben Werner – Természetesen voltak sikereim a Chelseaben, de az ott töltött időm végén már nem volt szórakozás számomra, kevesebb lehetőséget is kaptam.”

Werner elmondta, Thomas Tuchel játékrendszere nem feküdt neki, ebben a korban pedig nem engedheti meg magának, hogy padozzon, így mindenképpen távozni akart, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjon.

A beilleszkedéssel nem lesz nagy gondja, ezt bizonyítja az is, hogy a Köln elleni Bundesliga-találkozón csupán 36 percre volt szüksége, hogy megszerezze első(?) gólját a Lipcsében.

Fotó: Alexander Hassenstein - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók