Thierry Henry tanácsokkal látja el Aubameyangot

A gaboni támadó sorsa hamarosan eldől.


Thierry Henry szerint nem fognak haragudni Pierre-Emerick Aubameyangra, ha úgy dönt, hogy elhagyja az Arsenalt, bár elismeri, hogy az ágyúsok gólvágója hatalmas űrt hagyna maga után.

A gaboni csatár szerződése a jövő nyáron jár le a csapatánál, így már idén röpködnek a pletykák, hogy hova igazol a támadó. Ha az Arsenal pénzt szeretne kapni érte, akkor már a szezon végén értékesíteniük kellene, de egyelőre folynak a tárgyalások a felek között.


Fotó: Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Az Arsenal vezetősége egyértelművé tette, hogy amennyiben Aubameyang nem fogadja el a szerződéshosszabbítás feltételeit, abban az esetben készek pénzt kérni érte és megválni tőle. Henry együttérző Aubameyang álláspontjával, és úgy érzi, hogy meg kell tennie azt, ami a karrierjének a legjobb döntés. Mivel az Arsenal a következő szezonban valószínűleg ismét kihagyja a Bajnokok Ligáját így attól tart, hogy Auba nélkül kell folytatnia a szeretett csapatának.


Fotó: Minas Panagiotakis/Getty Images

"Mindenki megtesz mindent. Hogyan mondjan valakinek, hogy maradjon, amikor én is távoztam? A dolgok néha így alakulnak, de ez nem öli meg azt a szeretetett, amelyet a klub iránt érzel. Mint Arsenal rajongó, azt szeretném természetesen, hogy maradjon. Mint labdarúgó, viszont értékelnie kell a helyzetét a családjával, és majd meglátják mi a legjobb számukra."

"Ha Arsenal szurkoló vagy, akkor nem akarod, hogy távozzon, de a srácnak fontos a karrierje, és nem tudom mi jár a fejében, hogy hol szeretné folytatni."

Az Arsenal nem szeretné azt kockáztatni, hogy ingyen elveszítsék az egyik legjobb játékosukat, így kivárnak. Bőven akadnak kérők a támadó iránt: Chelsea, Manchester United, Barcelona és a Real Madrid is szemet vetett a 30 éves csatárra.

Forrás: metro.co.uk
Borítókép:

Videók