Ten Hag nem mond le a Barca fiatal sztárjáról, minden nap felhívja őt

A holland szakember kitartóan ostromolja De Jongot.


Erik ten Hag, a Manchester United leendő vezetőedzője állítólag minden nap felhívja Frenkie De Jongot, hogy rábeszélje őt az angol klubba való átigazolásra.

A holland edző a Barcelona fiatal sztárját jelölte meg az átigazolási időszak legfontosabb célpontjaként. A szakember korábban az Ajaxnál már dolgozott együtt a katalánok játékosával, így pontosan tisztában van De Jong képességeivel. A 25 éves játékos azonban korábban világossá tette, hogy nem szeretné elhagyni a Barcelonát, és a Bajnokok Ligájában akar játszani. Ten Hag ennek ellenére mindent megtesz, hogy elcsábítsa honfitársát.

Gerard Romero és Fabrizio Romano jelentése szerint a Vörös Ördögök újra megpróbálják a játékos szerződtetését.


De Jong 2019 óta dolgozik a Barcánál, és Xavi csapatának létfontosságú tagja lett. Annak ellenére, hogy fontos a csapat számára, a Barca igazgatója, Mateu Alemany nem zárta ki az eladását, amire a klub pénzügyi helyzete kényszerítheti őket.

"Egyértelmű, hogy erősíteni fogjuk a csapatot. Ez szükséges, és jövőre a címeket szeretnénk szerezni" – tette hozzá.

Xavi eközben azt mondta, hogy a holland játékos alapvető fontosságú klub terveinek megvalósításához, de elismerte, hogy nehéz anyagi helyzetük miatt esetleg el kell adniuk néhány játékost.

"Sokszor elmondtam, hogy Frenkie de Jong nagyon fontos. Szinte mindig kezdő volt az irányításom alatt, és számomra ő alapvető" - mondta a Barca edzője.

"Ugyanakkor ott van a klub anyagi helyzete is, és ezt el kell dönteni. Nem Frenkie-ről beszélek, hanem általában. Néhány napon belül tudnunk kell, milyen gazdasági helyzetben vagyunk, hogy elkezdhessük a tervezést. Látnunk kell, kire számíthatunk, és látnunk, kire nem számíthatunk, a gazdasági szint szerint.” – tette hozzá.

 

Borítókép:David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók