Tanácsokat osztogat a MU-legenda a Man. Citynek

Paul Scholes, a Manchester United ex-játékosa szerint a Manchester City menedzserének, Manuel Pellegrininek változtatnia kellene a középpályás védekezésen, máskülönben ebben a szezonban sem lesznek túlzottan sikeresek a Bajnokok Ligájában.
A Man. City hét közben 1-0-ás vereséget szenvedett a Bayern Münchentől idegenben a BL-csoportkör első fordulójában, és Scholes szerint nagy szerepe van Yaya Tourénak a Polgárok vereségében.

"Úgy éreztem, hogy a régi sztori játszódik le megint a BL-ben a Citynél - írta Scholes az Independente-ben. - Yaya Touré védekező munkájának a hiánya a középpályán nagy probléma lett a számukra."

"Jelentős számú alkalommal kerültek mögé az ellenfelek, mintha nem érdekelte volna. Mellette Fernandinho két ember munkáját végezte el. Ha be akarnak jutni a legjobb 16 közé az idényben, akkor két labdatartó középpályásra van szükség, akik készek dolgozni hátul, s nem pedig csak egyvalaki teszi a dolgát."

"Pellegrininek gondolkodnia kellene azon, hogy vagy kihagyja Tourét, vagy pedig előrébb helyezi. Fernandót vagy James Milnert kellett volna játszatnia Fernandinho mellett."

"Amikor a United 1999-ben BL-t nyert, 4-4-2-ben játszottunk, gyakran előfordult, hogy másokat, így Roy Keane-t, Nicky Buttot vagy Ronny Johnsent favorizálta a menedzser, mert tudta, hogy idegenben két védekező típusú játékos kell. Az eredmény élvezett prioritást. A látványos, támadó futball a hazai pályára maradt."

Videók