Szurkolói rendbontás Manchesterben

Elhalasztották a Manchester United-Liverpool mérkőzést az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnapi játéknapján.


Szurkolói rendbontás miatt csúszik a kezdés a Manchester United-Liverpool mérkőzésen az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az MU hívei délben kezdtek gyülekezni az Old Trafford környékén, és transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet. A drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és a nemrég hamvába holt Európai Szuperliga - amelyhez a Manchester United is csatlakozott - csak olaj volt számukra a tűzre. A 17.30 órára kiírt kezdés előtt egy órával több száz szurkoló egy alagúton át - néhány fémkordont félredobva - bejutott a pályára, és fáklyákat gyújtott. A biztonsági személyzet tehetetlennek bizonyult a rohammal szemben, de mintegy húsz perccel később néhányan önszántukból távoztak a stadionból.

Néhány szurkoló a hazai csapatnak a meccs előtt otthont adó Lowry hotelnél tüntetett. A találkozó később kezdődik, a pontos időpontról egyelőre nincs tájékoztatás.

Borítókép: Barrington Coombs/PA Images via Getty Images

Videók