Szörnyű: a legsúlyosabb bőrrákban szenved a foci "Gépállatja" és felesége is

Bőrrák miatt kezelik az egykori futballsztár, hollywoodi színész Vinnie Jonest, akinek felesége is rákos - számolt be róla vasárnap a BBC New.


A 48 esztendős híresség februárban vett észre egy kis foltot egyik szeme alatt. Egy ellenőrzés során kiderült, hogy a foltocska malenoma, és a bőrrák legsúlyosabb fajtájában szenved. A diagnózis óta több műtéten esett át, de a The Sun című lapnak elmondta: minden erejével küzdeni fog a betegség ellen.

Az egykori brit profi futballjátékos olyan filmekben szerepelt, mint a Kardhal, a Blöff vagy az X-Men: Az ellenállás vége. Az utóbbi időben is tucatnyi filmben dolgozott, amelyek idén vagy jövőre kerülnek a mozikba.

A melanoma évente több mint kétezer ember halálát okozza az Egyesült Királyságban. A betegség megelőzhető az erős napsugárzás elleni védekezéssel. Minél korábban diagnosztizálják, annál nagyobb az esély a sikeres kezelésére - emlékeztetett a brit hírportál.

Jones életmódját okolta a betegség kialakulásáért megjegyezve, hogy a futballpályán nőtt föl, majd később Los Angelesbe költözött, hogy filmes karrierjét egyengesse.

A sztár arról is beszámolt, hogy feleségének, Tanyának szintén bőrrákja van. Az ő esetében ez azoknak a gyógyszereknek a következménye, amelyeket 26 évvel ezelőtti szívátültetése miatt kapott.

Jones betegségéről őszintén szólva megragadta az alkalmat, hogy felhívja a figyelmet: a szabadban sportolók mindig védekezzenek a nap ellen, és ha valaki szokatlan elváltozást észlel a bőrén, azonnal forduljon szakemberhez.

 

Videók