Szívmelengető: City-meccsel lepte meg demens nagypapáját a drukker

Az unoka szeretett volna maradandó élményt szerezni, 84 éves nagypapájának.


Szívmelengető videót tett közzé a Manchester City egyik szurkolója, aki elvitte magával demens nagyapját a csapat mindent eldöntő mérkőzésére.

A demenciában szenvedő Barry Carrt Charlie-t unokája, Gibson vette filmre, a Premier League 2021-22-es szezonjának utolsó játéknapján. Az idős emberről készült videó vírusosan terjed a közösségi oldalakon. Barry hatéves kora óta rajong a Cityért és most lehetőséget kapott arra, hogy ott lehessen a klub egyik legnagyszerűbb napján. Unokája az ITV-nek mesélt a különleges napról.

„Hihetetlen emlék az egész nap, ő egész életében City-rajongó volt, és ez az eredmény olyan érzést keltett, mintha egy hullámvasúton ülnénk” – mondta Charlie az ITV -nek.

A City drámai címgyőzelmén felbuzdulva Barry még a pályára is bejutott a végső sípszót követően, amikor többezer szurkoló özönlött a játéktérre.

„Hihetetlen volt, hogy bevittük apályára, bár nekünk nem lett volna szabad, de ez még különlegesebbé tette. Elképesztő volt látni azt az energiát, amit a pályán való tartózkodásból és a futball élvezetéből kapott.”


Charlie bevallotta, eleinte aggódott amiatt, hogy nagyapjával ment a mérkőzésre, de végül nagyon örült a különleges napnak.

„Érzelmes nap volt, csodálatos kapcsolatunk van. Ő a kapocs köztem és a City között, így azt éreztem visszaadhatok neki valamit” – tette hozzá.

„Útközben az autóban elkezdett halványodni a memóriája, nem emlékezett a nevemre, így csak fogta a kezem, de amint az Etihad Stadionhoz értünk, mosolyogni kezdett. Aggódtam, hogy túl sok lesz neki ez az egész, de amikor belépett a stadionba, mintha minden emlék visszaözönlött volna.”

„Még az elmúlt két évben is romlott az állapota, de aztán látni a pályán, ahogy kivilágosodott az elméje, hihetetlen volt. Ez azt mutatja, hogy még ha demenciája is van, akkor is szórakozhat. Még mindig ugyanaz a személy, még ha nehezen is érti a dolgokat.”

"Ezt az emléket örökké őrzöm."

Charlie a különleges napról készült videókat a TikTok-on osztotta meg, a nézők reakciójára azonban még ő sem számított.

„Az oldalt egyfajta videóalbumként készítettem neki, hogy emlékeket ébresszen. Csodálatos volt, hogy megoszthattam az emberekkel” – mondta.

"Több, mint egymillióan nézték meg a videót a nagypapáról a meccsen, és sok embertől kaptam üzenetet, akik azt mondják, hogy a nagyszüleikre, apjukra vagy feleségükre emlékezteti őket… ő egy igazi karakter, és az emberek valóban kapcsolatba kerültek vele, ami fantasztikus.”


„Ha egyszerre tudjuk felhívni a figyelmet a demenciára és a kapcsolódó betegségekre, és megmutatjuk, hogy a beteg továbbra is tud szórakozni, akkor csak ez számít” – zárta szavait.

Borítókép: twitter.com

 

Videók