Szenvedős meccsen nyert a Liverpool Londonban

Vezetett a Crystal Palace, de megfogyatkoztak, amit ki is használt a vendégcsapat.


A Sheffield United legyőzését követően egy újabb alsóházi ellenfél várt a bajnoki címért harcoló Liverpool együttesére. A Crystal Palace megnehezítette a vörösök dolgát.

Az előző mérkőzésen második PL-gólját szerző Szoboszlai Dominik a kezdőben kapott lehetőséget.

Az első igazán komoly helyzetre szűk fél órát kellett várni: a hazaiak részéről a 27. perc Ayew centerezését követően Lerma lőtt kapásból, Alisson azonban bravúrral a kapufára tolta a labdát. Két perccel később Van Dijk állította meg szabálytalanul Ayewet a tizenhatoson belül, a játékvezető ugyan büntetőt ítélt, de a VAR közbeszólt. A szituációt megelőző Palace-labdaszerzés szabálytalan volt, így a tizenegyes elmaradt.

Gól nélküli döntetlennel mehettek szünetre a felek. Alig tíz perce zajlott a játék, amikor ismét jelzett a VAR: Quansah szabálytalankodott a büntetőterületen belül a csereként beálló Matetával szemben. A megítélt tizenegyest a sértett értékesítette, 1–0.

A 75. percben Ayew elkövetett egy felesleges szabálytalanságot Elliottal szemben, megkapta második sárgáját. A vendég Liverpool szinte rögtön egalizált, Salah megszerezte önmaga 200. gólját a csapata színeiben, a PL-ben 150. alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

A hazaiak mestere, Roy Hodgson kapott sárgát. Próbált cserékkel frissíteni és tartani a döntetlent, de a hosszabbításban jött Harvey Elliott és hatalmas gólt szerzett, Salah indítását használta ki a fiatal futballista, immáron a liverpooliaknál volt az előny. A lefújás előtt még született egy újabb vendégtalálat, de ezt les miatt nem adták meg. A végén egyenlíthetett volna a Palace, de Alisson újabb bravúrjával megmentette csapatát.

Győzelmével élre állt a Liverpool, a második Arsenal akkor veheti vissza a listavezető pozíciót, ha megveri az Aston Villa együttesét.

Borítókép: Justin Setterfield/Getty Images

Videók