Szégyen: a Manchester United saját magából csinál viccet

Hogyan tovább Ten Hag? A Brentford megalázó vereséget mért a Manchester Unitedre.


A Manchester United 4-0-ra kikapott a Brentford csapatától, ahol a hazaiak David de Gea óriási hibájának köszönhetően szereztek vezetést.

A Brentford kezdett sokkal jobban, és 10 percen belül Josh Dasilva góljának köszönhetően máris előnybe kerültek. Cristiano Ronaldo veszítette el a labdát és Dasilva egy távoli lövéssel próbálkozott. A legjobb esetben is ez csak egy próbálkozásnak lehetett gondolni, de De Gea valahogy hagyta, hogy a teste alatt a hálóba csavarodjon a labda.

A spanyol válogatott játékost sok kritika érte a labdaérzékével kapcsolatos hiányosságai miatt, de még mindig a Premier League egyik legjobb kapusának tartják. Ezen a mérkőzésen azonban meg sem közelítette jó formáját, a szurkolók pedig gyorsan reagáltak is rá a közösségi oldalakon.

„David de Gea heti 350 ezer fontot keres. A legjobban fizetett kapus a világon.”
„Lyukas a kesztyűje.”
„A Unitednek már régen döntenie kellett volna ennek a srácnak a helyzetéről.”
„Ő lehet most a legrosszabb kapus a ligában, szomorú hanyatlás.”

Thomas Frank csapata nyolc perccel később megduplázta előnyét, miután egy Christian Eriksen és de Gea közötti kavarodás után Mathias Jensen kapura fordulhatott. Eriksen a nyáron ingyen csatlakozott a Unitedhez, miután az előző szezon második felét a Brentfordnál töltötte. Néhány hazai szurkoló kifütyülte éppen ezért, amikor labdához ért a dán válogatott játékos.

Ben Mee, a Burnley-ből nyáron érkezett és fél órával a mérkőzés kezdete után hatalmas küzdelem árán megszerezte első gólját a klubban. A United egy változtatást eszközölt a vasárnapi, Brighton elleni 2-1-es vereséghez képest: Scott McTominay helyett Ronaldo került be a kezdőbe.

A Ronaldo-hatás elmaradt, nem igazán tudott ő sem mit hozzátenni a Manchester United játékához, és miközben megpróbálták csökkenteni hátrányukat, ismét kaptak egyet. Jensennek sikerült szerelnie Jadon Sanchót a saját térfelén, majd megjátszotta Ivan Toney-t, aki tovább csúsztatta a labdát Brian Mbuemóhoz, aki egy ügyes kontratámadást fejezett be, így a 35. percben már 4-0 volt az állás.

A második félidő kevesebb izgalmat hozott, ahogy gól sem született, így maradt a 4-0-s Brentford győzelem a Manchester United ellen. Nagyon nehéz lenne bármi pozitívumot is mondani Cristiano Ronaldo és társai játékával kapcsolatban, akiknek legközelebb már a Liverpool ellen kellenek kárpótolniuk a szurkolókat. 

Borítókép és fotók: sportbible.com

Videók