Szabadulna élvonalba jutó csapatától a Fradi korábbi tulaja

Érthető indoka van erre.


Távozna a klubból az angol labdarúgó-élvonalba feljutott Sheffield United résztulajdonosa, Kevin McCabe.
 
"Átadnám a tulajdonrészemet, mert a következő idényben már csak szurkoló szeretnék lenni. Kiabálni, üvöltözni akarok, nem pedig diszkréten ülni az igazgatói páholyban" - idézi a Sky Sports az üzletembert, aki 2008 és 2011 között a Ferencváros labdarúgócsapatának tulajdonosa volt.
 
McCabe hozzátette: távozását a felelősségérzet is motiválja, mert szeretné jó kezekben, biztonságban tudni a klubot már az élvonal augusztusi rajtja előtt.
 
Az 1889-ben alapított Sheffield United feljutása vasárnap vált biztossá, és a következő lesz a negyedik idénye a Premier League-ben, ahonnan legutóbb 2007-ben esett ki.
 
"A Premier League megváltozott, amióta legutóbb ott jártunk. Ez rendben is van, de inkább a fiatalabbaknak való már. A labdarúgás is megváltozott, és nem szokatlan dolog a külföldi tulajdonosok bevonása" - magyarázta a 71 éves ingatlanmágnás.

Ha McCabe-nek sikerül is vevőt találnia, az üzletet csak akkor véglegesíthetik, ha a jelenlegi társtulajdonosok közötti jogvita rendeződik. Az üzletember 2013-ban adta el a klub felét Abdullah bin Moszad bin Abdulaziz Al Szaud hercegnek, akivel képtelenek megállapodni a gazdasági társaság teljes ellenőrzéséről. A tárgyalás a jövő héten kezdődik a legfelsőbb bíróságon, ítélethozatal ősszel várható.

Fotó forrása: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images

Videók