Sterling elárulta, miért igazolt a Chelseahez

A 27 éves játékos arról beszélt, mi volt a váltás fő indoka.


 Bombaként robbant a hír a nyáron, hogy Raheem Sterling országon belül vált csapatot és a bajnokesélyes Manchester Citytől a Chelseahez költözik, 47,5 millió font fejében.

Az angol válogatott játékos elárulta, távozásának fő oka a sok játéklehetőség volt, mivel így tudja tartani karrierje felfelé ívelését, írja a 90min.com

„Mindig azon dolgozom, hogy célokat érjek el. A Citynél különböző tényezők gátoltak abban, hogy annyit legyek a pályán, amennyit szeretnék. Nem akartam, hogy kárba vesszenek a legjobb éveim, mivel a folyamatos fejlődés híve vagyok.”

„17 éves korom óta folyamatos kezdő vagyok, azt pedig nem akartam elfogadni, hogy pont a pályafutásom csúcsán szoruljak a padra. Próbáltam küzdeni és harcolni a helyemért, de sajnos nem sikerült.”

„Rengeteg szép emlékem van a Cityvel kapcsolatban, de a tavalyi szezonban volt időm mérlegelni. Nehéz döntés volt, mivel a gyerekeim is ott jártak iskolába. Sajnos néha meg kell hozni ezeket az áldozatokat.”

Sterling a tavalyi szezonban 30 Premier League meccsen szerepelt, ezalatt 13 gólt szerzett. Emellett más sorozatokban további 17 meccsen kapott lehetőséget. Az angol élvonalban 2128 percet töltött a pályán a 2021/22-es szezonban, ez pedig Manchesterbe érkezése óta a legalacsonyabb szám.

Fotó: Michael Regan/Getty Images

Videók