Simának ígérkező meccs vár a Chelsea-re a bajnokságban

A hazai pályán szinte legyőzhetetlennek számító Chelsea folytathatja menetelését az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában, ugyanis a bennmaradásért küzdő Burnley csapatát fogadja.


A hétpontos előnnyel listavezető londoniak ebben az idényben mindössze egyszer szenvedtek vereséget saját közönségük előtt (az FA Kupában), a Premier League-ben pedig 12 hazai találkozójukból 11-szer nyertek, és csak a címvédő Manchester City távozott ponttal a Stamford Bridge-ről. Ezt figyelembe véve bombameglepetés lenne, ha José Mourinho Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős együttese nem győzne.
 
A Chelsea legfőbb üldözői, a két manchesteri klub közül a második City a Newcastle Unitedet fogadja, míg a harmadik United a Swansea City vendége lesz egyaránt szombaton.
 
A forduló egyik legérdekesebb összecsapásának a Liverpool southamptoni vendégjátéka ígérkezik, ugyanis a két csapat komoly harcban van egymással az európai kupaszereplésért. Az idény meglepetéseként a hazaiak jelenleg a negyedik, BL-selejtezőt érő pozícióban vannak, míg a Vörösök tőlük négy ponttal lemaradva már csak a hetedik helyen állnak, azaz a BL-szereplést illetően nehéz helyzetbe kerülnének egy vereséggel.
 
Premier League, 26. forduló
Szombat:
Aston Villa - Stoke City 16.00 
Chelsea - Burnley 16.00  
Crystal Palace - Arsenal 16.00 
Hull City - Queens Park Rangers 16.00 
Sunderland - West Bromwich Albion 16.00  
Swansea City - Manchester United 16.00  
Manchester City - Newcastle United 18.30
 
Vasárnap:
Tottenham Hotspur - West Ham United 13.00
Everton - Leicester City 15.05  
Southampton - Liverpool 17.15
 

Videók