Scholes: "van Nistelrooy senkivel sem beszélt a hazaúton, ha Henry betalált"

A United legendás középpályása szerint a holland volt a legjobb csatár, akivel valaha együtt játszott.


Paul Scholes, a Manchester United emblematikus alakja híres a szókimondó stílusáról, és most sem rejtette véka alá a véleményét, ugyanis megnevezte a klub mindenidők legjobb támadóját.

A 45 éves szakember pályafutása alatt több mint 700 meccsen öltötte magára a United mezét, igy számos kiváló csatárral volt alkalma együtt játszani.

Többek között a 1999-es triplázó csapatból Andy Cole-lal, Yorke-kal, Teddy Sheringhammel és Ole Gunnar Solskjaerral, vagy éppen az utolsó szezonjában Robin van Persie-vel.

Scholes azonban a Manchester United podcastjében elárulta, hogy Van Nistelrooy-jal szeretett a leginkább együtt játszani, akit könyörtelen gólszerzőnek nevezett.

"Az egyik szezonban a tízes pozícióban játszottam Ruud van Nistelrooy mögött és egyszerűen imádtam."

"Ő egy nagyon könyörtelen gólszerző volt, aki csak a gólszerzésnek élt. Ha betalált, ha nem, az volt az első dolga, hogy a meccs után megnézze Thierry Henry szerzett-e gólt. Ha Thierry Henry gólt szerzett, akkor nem szólt senkihez se a buszon a hazaút alatt, annyira a gólkirályi cím megszállottjává vált. De nem csak az Unitedben akart a legjobb lenni, hanem a bajnokságban és az egész világon.”

"Volt szerencsém pár kivételes és fantasztikus csatárral együtt játszani, de számomra Ruud volt a legjobb, ő volt a legkiválóbb befejező csatár."


Forrás: sportbible
Kép: Guang Niu/Getty Images

Videók