Scholes megnevezte pályafutása három legkeményebb ellenfelét

Tartogat némi meglepetést a Manchester United legendás középpályásának listája.


Több korábbi legendás labdarúgóhoz hasonlóan Paul Scholes is megnevezte a valaha volt legkeményebb ellenfeleit, azonban tartogat némi meglepetést a legvörösebb vörös ördög listája.

Scholes a 90'-es évek közepén vált a „vörös ördögök" meghatározó futballistájává, pályafutása alatt 716 tétmérkőzésen ölthette magára a Manchester United szerelését, ez idő alatt többek között 11 Premier League-győzelem, három FA-kupa, kettő Ligakupa és kettő BL-győzelem részese volt.

Az egykori walesi válogatott labdarúgó, Robbie Savage műsorában, a Savage Social podcastjében Scholes elárulta, hogy az Arsenal korábbi kiválósága, Patrick Vieira volt számára az egyik legtrükkösebb ellenfél. A francia középpályáson kívül, a Fulham és a Portsmouth korábbi sztárja, Papa Bouba Diop is rendre fenytörést okozott neki.


(Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

Azt nem tudjuk, hogy Scholes csupán kedveskedni akart-e a műsorvezetőnek, de úgy fogalmazott, hogy Diop és Vieira mellett Robbie Savage is a legkeményebb ellenfelei közé tartozott a roppant kellemetlen játékstílusa miatt.

"Amikor középső középpályást játszottam, szerettem belemélyülni a játékba. Csak azt akartam, hogy álljon meg az idő, amíg játszom, senki se legyen körülöttem, csak legyen egy kis terem és passzolhassam a labdát." – kezdte kifejteni Scholes. "De amikor olyan játékosok ellen játszik az ember, mint amilyen például te vagy, akkor ez nagyon nehéz. Abszolút kellemetlen, amikor megpróbálsz gyorsan letaposni a földbe. Ezt nem szerettem, inkább csak szépen és nyugodtan akartam mindig játszani."


(Kép: Stu Forster/Getty Images)

"Ahogy én játszottam úgy soha nem kellett ütnöm vagy bántanom senkit, nem kellett erősebbnek vagy gyorsabbnak lennem másnál."

"Feltételezem játszottál korábban Patrick Vieira ellen, iszonyatosan hosszú lábai vannak és nagyon magas. Azt hinné az ember, hogy megszerezte a labdát, majd a következő pillanatban elrúgja a fejed fölött. Ő is egy nagyon okos játékos volt."


(Kép: Mike Egerton/EMPICS via Getty Images)

"Van még egy játékos, akire valószínűleg az emberek nem is gondolnának. A Portsmouth ellen játszottunk régen. Emlékszel Papa Bouba Diopra? Nagy, masszív játékos volt. Régen csak „Szekrénynek" becézték."


(Kép: Chris Coleman/Manchester United via Getty Images)

"Fizikailag az ember csak pazarolja mellette az idejét. Mindig kínosan éreztem magam, amikor ellene játszottam. Természetesen nem egy Vieiráról beszélünk, de mégis tehetséges volt."

Forrás: sportbible

Borítókép: Getty Images

Sport365.hu - Zidane elárulta ki volt a legkeményebb játékos, aki ellen valaha is játszott

Zinedine Zidane elismerte, hogy ahányszor csak szembe került játékos karrierje során Paul Scholesszal, a Manchester United legendája mindig rendkívül kemény ellenfélnek bizonyult. A Real Madrid vezetőedzője szerint a legvörösebb vörös ördög klasszis játékos volt, és sajnálja, hogy pályafutása során soha nem adatott meg neki, hogy egy csapatban játsszon vele.

Sport365.hu - Gerrard vagy Scholes? Thierry Henry elárulta, hogy szerinte ki volt a jobb

Thierry Henry úgy véli, hogy a Manchester United korábbi középpályása, Paul Scholes jobb játékos volt, mint a Liverpool ikonja, Steven Gerrard. A Sky Sports Monday Night Football című műsorában egy rajongó megkérdezte az Arsenal és a Barcelona egykori klasszisától, hogy van-e olyan jelenlegi vagy korábbi játékos, akivel szívesen játszana együtt, ha még ma is focizna.

Videók