Scholes elárulta mennyire járt közel a MU Ronaldinho megszerzéséhez

Füstbe ment terv egy telefonhívás miatt.


A Manchester United legendája, Paul Scholes szerint a Manchester United annyira közel állt Ronaldinho megszerzéséhez, hogy a klubnál már a brazil mezszámának kiválasztására készültek.

A brazil támadó kiváló szezont zárt 2002-ben hiszen világbajnoki címet nyert a Selecaóval. Ennek köszönhetően óriási volt az érdeklődés iránta. Maga a támadó is elismerte korábban, hogy a 2003-ban közel állt ahhoz, hogy a Manchester Unitedhez szerződjön, azonban a Barcelona elnöke, Sandro Rosell felhívta és hamar meggyőzte, hogy Spanyolországban a helye.

A mindig mosolygós támadót tehát 25 millió euróért szerződtette a katalán együttes PSG-től, azonban a dolgok egészen máshogy is alakulhattak volna, ha nincs az a bizonyos telefonhívás.

A MU legendája, Paul Scholes a BBC Radio 5 Live-nak mesélte a Vörös Ördögök akkori átigazolási terveiről.

"Két vagy három lehetséges érkezőre emlékszem - Harry Kewell volt az egyik, és mindannyian tudjuk, milyen jó játékos is volt. Damien Duff is közéjük tartozott, és Arjen Robbenről is úgy tudtam, nagyon közel állt ahhoz, hogy hozzánk jöjjön. Középpályásként azt várja az ember, hogy gyors játékosokkal játsszon együtt, akik képesek a labdával együtt futni és gólt is szerezni." - mondta Scholes a BBC-nek.


(Kép: Gunnar Berning/Bongarts/Getty Images)

"De azt hiszem Ronaldinho kiemelkedik a sorból. Már nem emlékszem pontosan, melyik évben, de úgy tudom, a menedzserünk megszerezte őt. Az előszezonban távol voltunk Manchestertől, azt hiszem, közel állt már a klub a bejelentéshez és a mezszáma megadásához, de szerintem az utolsó pillanatban meggondolta magát és aláírt inkább a Barcelonához. Furcsa, mert az idény előtti turnén a Barcelona ellen is játszottunk, szóval mindannyian izgatottak voltunk, hogy micsoda játékos Ronaldinho."


(Kép: Laurence Griffiths/Getty Images)

"Ha jól emlékszem a PSG-ből jött volna hozzánk, és mindannyian úgy gondoltuk, hogy valami különlegeset fog hozni magával. Olyasmiben bíztunk, amit anno Cantona is hozott a csapathoz, de aztán három nappal később Seattle-ben már ellene játszottunk, és mindenki azon volt, hogy felrúgja. Megpróbáltuk megrúgni, mert nem hozzánk írt alá."


(Kép: Doug Pensinger/Getty Images)

Volt szerencsém játszani sok nagyszerű játékossal, ő is egyike lehetett volna ezeknek, de soha nem történt meg."

Ronaldinho tehát az utolsó pillanatban meggondolta magát és aláírta a Barcához, azonban a honfitársa, Kleberson éppen miatta írt alá a Manchester Unitedhez.

"Ronaldinho azt mondta nekem, hogy Manchesterbe megy" – mondta Kleberson az ESPN-nek. "Folyamatosan hívott, hogy menjek vele. Menni is akartam, de vonakodtam a nyelv miatt, mert nem beszéltem angolul, a Unitednél pedig akkoriban senki nem tudott portugálul.”


(Kép: Gunnar Berning/Bongarts/Getty Images)

"Ronaldinho viszont meggyőzött engem, és Manchesterbe igazoltam. Ő viszont ezt soha nem tette."

Forrás: sportbible

Kép: Laurence Griffiths/Getty Images

Videók