Roy Keane megnevezte pályafutása öt legkeményebb ellenfelét

Azért a MU korábbi csapatkapitányának sem kellett a szomszédba mennie egy-két durva belépőért.


Roy Keane, a Manchester United legendás középpályása nemcsak kemény, de roppant aljas is tudott lenni, most azonban megnevezte azt az öt labdarúgót, akiket a legkeményebb ellenfélnek bizonyultak számára.

Köztudott, hogy a Manchester United korábbi csapatkapitányának egyik legnagyobb ellenfele, Patrick Vieira volt. A két játékos óriási meccseket vívott egymással, nem ritkán futballpályára nem való epizódokkal, így a Manchester United és az akkoriban csúcson levő Arsenal meccseit általában az ő párharcaikra hegyezték ki.

Amikor Keane-t nem rég arra kérték, hogy nevezze meg a legkeményebb ellenfeleit, akkor a 48 éves ír elismerte, hogy Vieira ellen mindig a legeslegjobb formáját kellett nyújtania.

"Nagy kihívást jelentett számomra, amikor Patrick felbukkant az Arsenálnál. Jó játékos volt, és tudtam, hogy a legjobb formámat kell nyújtanom, amikor ellene játszom."


(Kép: Neal Simpson/EMPICS via Getty Images)


(Kép: Neal Simpson/EMPICS via Getty Images)

"Patrick akkoriban a legkeményebb ellenfelem volt. Végig szántotta a pályát, jól bánt a labdával, erős volt, ráadásul gólokat is tudott lenni. Tudtam, hogy a legjobbnak kell lennem ahhoz, hogy Patrick fölé tudjak kerekedni."

"Ettől függetlenül nagyon tiszteltem őt." - mondta Keane a Sky Sports Monday Night Football című műsorában.

Azonban nem csak az egykori ágyús okozott nehézséget Keane-nek, ugyanis a szókimondó stílusáról ismert futballista Rob Lee-t, Gary Speedet és David Batty-t is a hihetetlenül sikeres pályafutása legfélelmetesebb ellenfelei közé sorolta.


(Kép: John Peters/Manchester United via Getty Images)


(Kép: Steve Morton/EMPICS via Getty Images)

A 2006-ban visszavonult Bajnokok Ligája győztes játékos a nemzetközi porondon is vívott pár kemény csatát, többek között Zinedine Zidane-nal.

"A legnagyobb, akivel valaha is farkasszemet néztem Európában? Kétségtelenül Zidane. Mindenre képes volt, de csúnyán is tudott játszani."


(Kép: Shaun Botterill /Allsport / Getty Images)


(Kép: Tony Marshall - PA Images via Getty Images)

"Batty és Speed is durva volt, de azok voltak az igazi csaták. Ahányszor megrúgtak annyiszor adtam vissza!"

Forrás: sportbible

Borítókép: Getty Images

Videók