Rooney megnevezte a legkiválóbb ellenfeleit

Az angol támadó elárulta azt is, melyik két egykori csapattársa volt szerinte a legkiemelkedőbb.


Wayne Rooney, a Manchester United legendája az eddigi pályafutása során sok nehéz csatát vívott már meg, az angol labdarúgó pedig most elárulta, hogy kik voltak szerinte a legkeményebb ellenfelei a pályán.

A Derby County játékosa megnevezte a négy legkeményebb labdarúgót, akivel valaha is farkasszemet nézett a pályafutása alatt, többek között Lionel Messit is azok közé sorolta, akik megnehezítettek a dolgát.

Rooney játékoskarrierje során öt angol bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligáját és Európa Ligát is nyert a Vörös Ördögökkel. Emelett olyan legendás labdarúgókkal rúgta együtt a bőrt, mint Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs vagy épp Paul Scholes.

Amikor megkérdezték tőle, hogy ki volt a valaha volt legjobb játékos, aki ellen játszott, Rooney minden pozícióból kiválasztotta az általa vélt legkeményebb ellenfelet.

"Az elmúlt évek során számtalan nehéz ellenféllel találkoztam, de megpróbálok minden pozícióra választani egyet."nyilatkozta a sztár a hivatalos oldalán.


(Kép: Mike Egerton - PA Images via Getty Images)

"A legjobb kapus Iker Casillas volt. Mindent megnyert, amit csak lehet, minden idők egyik legjobb kapusa."

"A legjobb védő szerintem John Terry volt. Remekül olvasta a játékot, fizikálisan nagyon nehéz volt ellene játszani."

"Azt mondanám, hogy Xavi volt a legjobb középpályás, aki ellen játszottam. Minden adottsága megvolt, remekül irányított, szenzációsan passzolt, látott a pályán és kreatív volt."


(Kép: Mike Egerton - PA Images via Getty Images)

"A legjobb támadó egyértelműen Lionel Messi. Véleményem szerint ő a valaha volt legjobb játékos, és megtisztelő volt számomra, hogy pályára léphettem ellene."

Rooney azt is elárulta, hogy korábbi csapattársai közül két igazán kiemelkedő labdarúgó volt, Scholes illetve Ronaldo.

"Paul Scholes minden idők egyik legjobb középpályása. Hihetetlenek voltak az átadásai, ahogy látott a pályán, és ahogy a játékok tempóját diktálta."


(Kép: Chris Ison - PA Images/PA Images via Getty Images)

"Cristiano különleges játékos, és a világ egyik legjobbja lett. Emlékszem azokra a hihetetlen dolgokra, amiket korábban az edzéseken gyakorolt, majd a megvalósította a meccsen. Mindig úgy fognak rá emlékezni, mint a labdarúgás egyik legnagyobb játékosa."

Kép: Getty Images

Forrás: Sportbible

Sport365.hu - Amikor Cristiano Ronaldo és Rooney először találkozott egymással - Videó

Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney nagyszerű párost alkotott a Manchester Unitednél. A két játékos között fantasztikus összhang uralkodott, nagyon megértették egymást a pályán, aminek köszönhetően több bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyertek közösan, miközben zsákszámra rugdosták a gólokat. Pedig az első találkozásuk alapján nem feltétlen lehetett erre gondolni.

Videók