Rooney: a Manchester Unitednek el kellene engednie Ronaldót

Az angol szerint a klubnak inkább új játékost kellene keresnie a posztra.


Wayne Rooney úgy gondolja, hogy amennyiben Cristiano Ronaldo távozni szeretne, a Manchester Unitednek engedélyt kellene adnia erre.

Ronaldo a múlt hónapban arra kérte a Unitedet, hogy megfelelő ajánlat esetén engedje el őt. Ezt követően a portugál családi okokra hivatkozva a csapat felkészülési meccseinek nagy részét kihagyta. A 37 éves játékosnak hivatalosan még egy év hátra van a szerződéséből, egykori csapattársa, Wayne Rooney azonban úgy gondolja, hogy itt az ideje, hogy a „Vörös Ördögök” megváljanak az ötszörös aranylabdástól.

„Szerintem a Unitednek el kellene engednie Cristiano Ronaldót”
– írta Rooney a The Times egyik rovatában.

"Nem arról van szó, hogy Ronaldo nem játszhat Ten Hag csapatában. Bármelyik csapatban játszhat. Ronny mindig gólokat fog szerezni. De az én személyes véleményem az, hogy a United nem áll készen a bajnoki címért folyó harcra, ezért a cél, hogy olyan csapatot építsen, amely képes megnyerni a bajnokságot a következő három-négy évben, és ezt meg kell tervezni.”

"Ha igazak a hírek,hogy Cristiano el akarja hagyni a klubot, akkor a Unitednek meg kell engednie neki, hogy elmenjen, és szereznie kell a posztra egy olyan játékost, aki ott lesz a következő három-négy évben, és valóban segítenie kell nekik egy olyan csapat felépítésében, Ten Hagnak pedig időt kell adni ahhoz, hogy ezt megtehesse” – tette hozzá.

Borítókép: Etsuo Hara/Getty Images

Videók