Ronaldo: Rangnick, jó munkát tud végezni, de még idő kell neki

A sztárjátékos védelmébe vette az új edzőt.


Cristiano Ronaldo, a Manchester United labdarúgócsapatának ötszörös aranylabdás támadója szerint Ralf Rangnick vezetőedzőnek időre van még szüksége elképzeléseinek megvalósításához és a csapat teljesítményének javításához.

A 63 éves trénert novemberben az idény végéig bízták meg az MU irányításával a norvég Ole Gunnar Solksjaer menesztése után.

"Sok minden változott, amióta hozzánk érkezett, és úgy hiszem, jó munkát tud végezni, de ahhoz idő kell, hogy minden játékos azonosulni tudjon az ötleteivel" - nyilatkozta Ronaldo a Sky Sportsnak.

A február 5-én 37. születésnapját ünneplő portugál sztár úgy fogalmazott, Rangnick megérkezése óta "bizonyos pontokon" javult a United játéka, de tisztában vannak azzal, hogy nem nyújtják tudásuk maximumát.

"Nem könnyű megváltoztatni egy csapatnál a futballisták mentalitását, játékfelfogását, a kultúrát, a rendszert. Ugyanakkor sok mérkőzés van még előttünk, amelyeken folyamatosan javulhatunk" - jelentette ki Ronaldo.

A Manchester United 21 forduló után a hetedik helyen áll a Premier League-ben, de csak 19 mérkőzést játszott le. Szombat este az Aston Villa vendége lesz Rangnick együttese. A két csapat hétfő este az FA Kupa harmadik fordulójában az Old Traffordon találkozott egymással, akkor a Ronaldo nélkül felálló MU 1-0-ra nyert.

Borítókép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Videók