Ronaldo: nem tisztelem Ten Hagot, mert ő sem tisztel engem!

A portugál nem kímélte az őt körülvevő szakembereket a legutóbbi interjújában.


Cristiano Ronaldo egész pályafutása egyik legrobbanékonyabb interjújában beszélt a Manchester United hanyatlásáról és arról is, mi a véleménye egykori és jelenlegi edzőiről.

A Manchester United valaha volt legrosszabb szezonja után, Cristiano Ronaldo a nyáron szeretett volna távozni a klubtól, ám végül mégis maradt az együttesnél. A portugál azonban ebben az évadban alig kapott játékidőt az új vezetőedzőtől, Erik Ten Hagtól, így a bajnokságban mindössze 1, míg az Európa-ligában 2 gólig jutott.

A láthatóan csalódott játékos úgy döntött, nem zárkózik magába, és az összes negatív tapasztalatát megosztja a világgal. Az ötszörös aranylabdás Piers Morgannek adott interjút, mely a Manchester United vb-előtti utolsó mérkőzését követően került nyilvánosságra.
Ronaldo brutális őszinteséggel beszélt arról, hogy a klub rossz irányba halad Sir Alex Ferguson visszavonulása óta, és azt is kijelentette, úgy érzi, elárulták őt, és feketebárányt csináltak belőle.


„Ferguson mindenkinél jobban tudja, hogy a klub nem azon az úton jár, amelyet megérdemelne. Tudja. Mindenki tudja. Azért van, hogy vannak emberek, akik ezt nem látják, mert ők nem akarják látni: vakok” – jelentette ki.

„Szerintem a szurkolóknak tudniuk kell az igazságot. A legjobbat akarom a klubnak. Ezért jöttem a Manchester Unitedhez, de vannak olyan dolgok, amelyek nem segítenek elérni a legmagasabb szintet, mint a City, a Liverpool és még most az Arsenal is … egy ilyen dimenziójú klubnak szerintem ranglistavezetőnek kellene lennie, de sajnos nem az."


A portugál azt is elárulta, milyen a viszony most közte és a vezetőedző, Erik ten Hag között.

„Nem tisztelem őt, mert nem mutat tiszteletet irántam. Ha nem tisztelsz engem, én soha nem foglak tisztelni téged!” – jelentette ki, majd a klub előző edzőjét, Ralf Rangnickot is minősítette.

„Ha még csak nem is vagy edző, hogyan leszel a Manchester United vezetőedzője? Még csak nem is hallottam róla” – mondta.

Ronaldót az utóbbi időben sokat kritizálta a klub egykori legendája, Wayne Rooney is. A portugál reagált a volt játékos kijelentéseire.

„Nem tudom, miért kritizál engem olyan súlyosan. Valószínűleg azért, mert neki már véget ért a pályafutása, én pedig még mindig magas szinten játszom” – mondta, majd nevetve hozzátette: nem fogom azt mondani, hogy jobban nézek ki nála, pedig igaz.

 

 

Borítókép: Stu Forster/Getty Images

Videók