„Ronaldo egyre dühösebb, frusztráltabb és türelmetlenebb"

Kielemezték a portugál City elleni meccsen mutatott mozdulatait.


Egy a testbeszéd elemzésével foglalkozó specialista szerint Cristiano Ronaldo egyre türelmetlenebb és frusztráltabb a Manchester Unitednél.

Cristiano Ronaldo idei szezonja nem éppen úgy alakul, ahogy azt elképzelte. Erik ten Hag vezérlete alatt a portugál többnyire csak a kispadon kap helyet, a Manchester City elleni városi rangadón pedig egy percnyi játék sem jutott neki.

A klub edzője a meccset követően azt állította, a karrierje iránti tiszteletből nem cserélte be Ronaldót.

A testbeszéddel foglalkozó Darren Stanton szerint azonban az ötszörös aranylabdás nehezményezte a vele történteket. Stanton a United kispadjáról készült felvételeket átnézve elemezte Ronaldo mozdulatait, és elmagyarázta, mit jelenthetnek a játékos gesztusai.

„Az arcnak létezik egy olyan gyors, nem tudatos mozzanata, amely egyik pillanatról a másikra villan fel és csak egy másodpercig látható. Ha tudod, mit kell nézned, akkor ez jól kivehető. Amikor megnézzük a Ronaldóról készült felvételeket, azt láthatjuk, hogy egyoldalúan mosolyog, így az arca bal oldala felpuffad. Ez a megvetés jele. Nincs más benne, mint megvetés, egy kis düh és frusztráció. Nyilvánvaló, hogy nagyon boldogtalan amiatt, hogy nem játszik és kétségbe van esve” – elemezte a The Mirrornak.
Ronaldó a padról volt kénytelen végignézni, ahogy Phil Foden és Erlin Haaland sziporkázik, amit szintén nehezen viselt.

„Ronaldo a kezébe hajtja a fejét, ami a frusztráció klasszikus jele. Ez egyben önmegnyugtató gesztus is, amely a frusztráció és a türelmetlenség szintjének növekedését jelzi.”


„Szerintem Ronaldo arra gondol, hogy van valami, amiért továbbra is a kispadon kell lennie, és nem segíthet a pályán a döntő pillanatokban. Összességében tehát nem egy boldog játékos, és azt jósolom, hogy ez még sok meccsen látható lesz ebben az évben. Ronaldo az elmúlt hónapokban egyre türelmetlenebbnek, frusztráltabbnak és dühösebbnek tűnt” – zárta szavait Stanton.

Borítókép: Laurence Griffiths/Getty Images

 

Videók