Rio Ferdinand: akár ötöt-hatot is kaphattunk volna a Newcastletől

A Manchester United korábbi klasszisa rendesen kiosztotta a játékosokat.


Sikeresen visszavágott a Ligakupa döntőjében elszenvedett vereségéért a Newcastle United és 2-0-ra legyőzte manchesteri ellenfelét vasárnap. A Joe Willock – Callum Wilson kettős góljait hozó mérkőzés után a vörös ördögök legendája, Rio Ferdinand kemény kritikával illette a futballistákat saját YouTube csatornáján.

„Úgy tűnik, mintha miután megnyerték a Carabao Kupát, a szerszámaikat is letették volna. Azt hiszik eleget dolgoztak. Ki kell szabadulniuk ebből a szériából. A vasárnapi teljesítményük. Ragadjátok meg a pillanatot, ez a top négy, meg kell értenetek miért dolgoztok. Tisztába vagytok az elvárásokkal?”

Erik Ten Hag együttese továbbra sincs reménytelen helyzetben, de a vereséggel kiszorultak a top négyből – ettől függetlenül megnyerhetik az FA kupát, és az Európa Ligát is, amivel triplázhatnának.

„Luke Shaw említette, hogy volt egy meetingjük a meccset követően. Össze kell kapniuk magukat és felrázni a társaságot. Meg kell érteniük, hogy a szezonhajrá komoly dolog. Ha nem De Gea véd, akár ötöt-hatot is kaphattunk volna a Newcastletől. Leginkább a mentalitásban látom a probléma forrását. Azt hittem, hogy túl vagyunk a Brentford meccs érzésein és nem kell újra megtapasztalnunk. Remélem, többet nem látunk ilyen teljesítményt.”

 

 

A holland menedzser tanítványai szerdán épp a méheket fogadják az Old Traffordon 21:00-tól, ahol egy hárommeccses nyeretlenségi szériát szeretnének megszakítani a Premier Leagueben.

Borítókép: Getty Images /  Stu Forster

Videók