Rangnick ezt mondta a lecserélése miatt dühöngő Ronaldónak

Helyretette a dolgokat.


Ralf Rangnick hideg fejjel nyugtatta füstölgő játékosát.

A Manchester United 3-1-re nyert a Brentford otthonában, Crsitiano Ronaldo azonban nem volt maradéktalanul boldog. A portugál sztárjátékost Ralf Rangnick a 71. percben lecserélte. Az ötszörös aranylabdás nem vette jó néven, hogy le kellett ülni a kispadra, amint leért a pályáról dühösen vágta le a melegítőfelsőjét.

A vezetőedző próbált javítani a helyzeten és odaült Ronaldo mellé, hogy megmagyarázza neki döntését. Rangnick meglepő higgadtsággal, tárgyilagosan vázolta fel a helyzetet játékosának.

Laurie Whitwell, a The Athletic munkatársa szerint Rangnick így nyilatkozott az esetről a mérkőzés után:

"Ronaldo azt kérdezte, miért én, miért vettél le? Azt mondtam, meg kell hoznom a döntést a csapatért, a klubért. Talán néhány év múlva, amikor edző lesz, meg fogja érteni."

A BBC-nek az edző hosszabban is kifejtette a kettejük közt lezajló párbeszdet.

"Mondtam neki (Ronaldónak), hogy 2-0-ra vezetünk, és le kell vonnunk a tanulságot az Aston Villa elleni találkozóból. A meccs után mérges voltam magamra, amiért nem változtattam."


"Ma pontosan ugyanaz volt a helyzet, és nem akartam még egyszer elkövetni ugyanazt a hibát. Azt mondtam: Figyelj, Cristiano, 36 éves vagy, és remek formában vagy, de ha vezetőedző leszel, akkor a más szemüvegen keresztül fogod látni a helyzetet. Az én dolgom, hogy a csapat és a klub érdekében hozzak meg döntéseket, és remélem, ő is így látja."

 

Borítókép: twitter.com

 

Videók