Premier League: ádáz küzdelem a bajnoki címért - előzetes

A harmadik Manchester Citynek az Everton otthonában kellene győznie ahhoz, hogy megtartsa helyzeti előnyét az éllovas Liverpoollal és a második Chelsea-vel szemben az angol bajnokság 37. fordulójában.


A manchesteri együttes három pontra van lemaradva a Liverpool és egyre a Chelsea mögött, ám egy meccsel kevesebbet játszott, gólkülönbsége pedig lényegesen jobb riválisaiénál, így a bajnoki cím első számú várományosának számít.

Manuel Pellegrini tanítványai nagyon nehéz meccs előtt állnak, mert az Everton hullámzóan teljesített ugyan az utóbbi hetekben, ám van még esélye a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik hely megszerzésére, de csak akkor, ha győz.

A Liverpool egy héttel a Chelsea elleni vereség után a 11. Crystal Palace otthonában lép pályára, és bár a bajnoki cím sorsa már a Manchester City kezében van, Brendan Rodgers tanítványainak hétfőn győzniük kell, mert a manchesteriek esetleges botlásával újra a Liverpool lenne az aranyérem első számú várományosa, a Chelsea-t is biztosan maga mögött tudná tartani.

A Jose Mourinho irányította Chelsea szerdán kiesett a Bajnokok Ligájából, miután az eldöntő visszavágóján hazai pályán kikapott az Atlético Madridtól.

A londoniak vasárnap a kieső, 18. helyen álló Norwich Cityt fogadják, és feledtethetik a kupabúcsút.

A negyedik Arsenal vasárnap már - a négy ponttal mögötte álló - Everton eredményének tudatában léphet pályára, és könnyen elképzelhető, hogy biztos negyedikként.

LABDARÚGÁS
A Premier League 37. fordulójának programja:
szombat:
West Ham United - Tottenham Hotspur 13.45
Aston Villa - Hull City 16.00
Manchester United - Sunderland 16.00
Newcastle United - Cardiff City 16.00
Stoke City - Fulham 16.00
Swansea City - Southampton 16.00
Everton - Manchester City 18.30
vasárnap:
Arsenal - West Bromwich Albion 14.30
Chelsea - Norwich City 17.00
hétfő:
Crystal Palace - Liverpool 21.00

Videók