PL: Moyes hazatér, a Pool kötelező siker előtt - előzetes

A kiesés ellen küzdő Norwich City vendége lesz a listavezető FC Liverpool az angol labdarúgó Premier League hétvégi, 35. fordulójában.


Az 1990 óta első bajnoki címükre hajtó Vörösök 15 meccs óta veretlenek, utóbbi tíz találkozójukat megnyerték, s nagy meglepetés lenne, ha éppen Norwichban szakadna meg fantasztikus sorozatuk.

Sztárcsatáruk, az uruguayi Luís Suárez ráadásul nagyon szeret az aktuális rivális ellen játszani: utóbbi négy összecsapásukon összesen 11-szer talált a hálóba, legutóbbi, decemberi mérkőzésükön négyszer volt eredményes, míg a mostani találkozó helyszínén, a Carrow Roadon kétszer is mesterhármast jegyzett.

A vasárnapi meccsről szólva Steven Gerrard, az FC Liverpool csapatkapitánya ugyanakkor azt mondta: úgy kell kezelniük ellenfelüket, mint az AC Milant kezelték a 2005-ös Bajnokok Ligája-döntőben.

„A szezon végéhez közeledve minden mérkőzésnek egyre nagyobb a jelentősége. Nem szabad arra gondolnunk, milyen mez van az ellenfélen, és milyen játékosok alkotják. Úgy kell rájuk tekintenünk, mint a világ legjobb csapatára” - fogalmazott.

A Liverpoolt két pont hátránnyal követő Chelsea a sereghajtó Sunderlandet fogadja szombaton, míg a harmadik Manchester Cityhez - amely utóbbi két bajnokiján öt pontot is elhullajtott - Gera Zoltán gárdája, a West Bromwich Albion látogat a forduló hétfő esti zárómérkőzésén.

Vasárnap David Moyes először látogat volt csapatához, az Evertonhoz azóta, hogy tavaly a Manchester United vezetőedzője lett, s reméli, hogy két győzelem után sorozatban a harmadikat is megszerzi együttesével - bár ezúttal nem az MU az esélyes.

LABDARÚGÁS
Premier League, 34. forduló: 
szombat:
Tottenham Hotspur-Fulham 13.45
Aston Villa-Southampton 16.00
Cardiff City-Stoke City 16.00
Newcastle United-Swansea City 16.00
West Ham United-Crystal Palace 16.00
Chelsea-Sunderland 18.30
vasárnap:
Norwich City- FC Liverpool 13.00
Hull City-Arsenal 15.05
Everton-Manchester United 17.10
hétfő:
Manchester City-West Bromwich Albion 21.00

 

Videók