Pikáns összecsapásnak lehetünk szemtanúi

José Mourinho és Frank Lampard néznek farkasszemet egymással.


Az ötödik Tottenham Hotspur a negyedik Chelsea-t fogadja hétvégén az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában.

A forduló vasárnapi zárómeccsén José Mourinho a Tottenham Hotspur vezetőedzőjeként azt a Chelsea-t látja vendégül, amelyet 2004 és 2007, majd 2013 és 2015 között is irányított, és ezekben az időszakokban háromszor vezetett bajnoki címig. A londoni Kékek trénere ráadásul most Frank Lampard, aki Mourinho mindkét időszakában meghatározó futballistája volt a Chelsea-nek.

A Tottenham jó előjelekkel várja a meccset, Mourinho érkezése óta öt Premier League-meccsből négyet megnyert, és bejutott a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé. A másik oldalon egy hétmeccses sikersorozat után elfáradni látszik Lampard fiatal együttese, amely a legutóbbi öt összecsapásából négyet elveszített.

A Tottenham az utóbbi hetekben három pontra csökkentette 11 pontos hátrányát a Chelsea-vel szemben, és ha vasárnap legyőzi a londoniakat, akkor be is éri őket pontszámban. Mourinhónak ráadásul remek statisztikai mutatója van hazai pályán azok ellen a csapatok ellen, amelyeket korábban irányított: a portugál szakember aktuális együttesei 13-ból 12 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, egy találkozón pedig döntetlen született. A Chelsea-t korábban a Manchester Uniteddel kétszer, az olasz Internazionaléval pedig egyszer győzte le úgy, hogy az általa vezetett csapat volt a pályaválasztó.

Borítókép:Michael Regan/Getty Images

Videók