Petr Cech lenyűgözte a Chelsea stábját

Jó az "öreg" a háznál.


A Chlesea-nél nem bízzák a véletlenre a védelmet. A 2018-ban szerződtetett Kepa Arrizabalaga mellé, a mostani szezonra szerződést kínáltak Edouard Mendynek és Willy Caballeronak is. Most pedigFrank Lampard még a csapat egykori legendás kapusát, Petr Cech-t is behívta a 25 fős keretébe.

A csehek egykori válogatott hálóőre 2019 májusában vonult vissza, majd ősszel kitérőt tett a jégpályára, és a Guildford Phoenix hálóőreként mutatkozott be.

Ettől függetlenül a kapus nemszakadt el egykori együttesétől, hiszen technikai tanácsadóként segíti a Chelsea munkáját. Most pedig még az is könnyen előfordulhat, hogy egykori szerepkörében is feltűnik majd, hiszen Frank Lampard őt is nevezte, mint szerződésen kívüli játékost.


A labdarúgó a jégpályán is megállta a helyét.


Fotó: Henry Browne/Getty Images

A Telegraph arról számolt be, hogy a kékeknek nem volt nehéz feladatuk a kapus benevezésekor, Cech ugyanis remekelt az edzéseken.

Az újság arról ír, hogy Cech meghökkentette társait, alkalmasságával és agilitásával pedig a csapat stábját is meggyőzte arról, hogy még mindig a legmagasabb szinten végzi a munkát.


Frank Lampard a Sevilla elleni, gól nélküli döntetlent követően úgy fogalmazott: a jelenlegi helyzetet elnézve egyáltalán nem lenne meglepő, ha a 38 éves kapus is pályára lépne majd a szezonban.

"Pete nagyon fitt és még mindig viszonylag fiatal. Amikor befejezte a pályafutását, még valószínűleg folytathatta volna.”

"A koronavírus miatt volt egy helyünk a csapatban. Tehát könnyű dolgunk volt. Pete továbbra is elvégzi a feladatát a csapatnál, de ott van, ha esetleg szükség lenne rá.”


" Meglátjuk, hogy pályára lép-e, nem vagyok benne biztos. Attól függ, hogy miként alakul a szezon. Úgy érzem, hogy ettől függetlenül nem túlzó a nevezése. Pete segítségére lesz majd a kapusoknak, ráadásul ő a modern korszak egyik legjobbja.”

„Egy válsághelyzet esetén aligha kérhetnénk jobbat, mint Petr Cech jelenlétét”
– zárta mondadóját.

Lampard csapata szombaton a Manchester Uniteddel találkozik majd.

 

Forrás: sportbible.com

Borítókép: Shaun Botterill/Getty Images

Videók