Pep Guardiola: Soha nem fog aranylabdát nyerni

A spanyol szakember szerint azért, mert a játékos nincs fent annyit a közösségi médiában.


A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola szerint Bernardo Silva soha nem fog aranylabdát nyerni a közösségi média miatt, még akkor sem, ha ő lenne a világ legjobbja.

Nemrég Zé Roberto,- aki korábban a Bayernben és a Real Madridban is játszott- kijelentette, hogy jelenleg Bernardo Silva a világ legjobbja.

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere azonban úgy véli, hogy a portugál sztárnak esélye sincs megnyerni az aranylabdát és el is magyarázza miért.

„Hogy ezt Zé Roberto mondta annak, nagyon örülök, hiszen ő volt az egyik kedvenc játékosom, amikor Németországban szerepelt. Negyven évesen is a legmagasabb szinten teljesített. Nem tudom, hogy Bernardo Silva a világ legjobb játékosa-e de nem is érdekel. Amit látok, hogy hihetetlenül szimpatikus srác. Öröm vele együtt dolgozni. Támadásban és védekezésben is mindent megtesz, amit lehet.” – nyilatkozta a spanyol szakember a Sky Sportnak.

 

 

„Azonban soha nem fogja megnyerni az aranylabdát, mert nincs ott a közösségi médiában. Nemcsak győzni kell, hanem sok gólt is kell szereznie, és Bernardo nem rendelkezik ezekkel az adottságokkal. Ha véletlenül sikerülne, nagyon örülnék neki. Nagyon hálás lennék, ha én lennék az edzője, amikor megnyeri ezt, mert bármire képes.”

Bernardo Silva az idei szezonban 37 mérkőzésen 10 gólt szerzett és négy gólpasszt adott a Manchester City együttesében.


Borítókép: 
Forrás: Footbooltransfers.com

Videók