Özil helyzetét már két évvel ezelőtt meg kellett volna oldani

Semmi értelme az Arsenalban töltött éveinek.


Kia Joorabchian sajnálja, hogy Mesut Özil száműzve van az Arsenalnál, és úgy gondolja, hogy ezt a helyzetet két évvel ezelőtt rendezni kellett volna.

Sport365.hu - Az Arsenal inkább fizet, csak távozzon a világbajnok középpályása

Egyes hírek szerint a korábbi német válogatott labdarúgó Mesut Özil nem kívánja otthagyni az Arsenalt, hanem szeretné kitölteni még egy évig élő szerződését a londoni Premier League csapatnál. Túl sok pénzt keres Özil és keveset mutat a pályán. Ennek következtében Mikel Arteta megszabadulna játékosától, hogy tovább erősíthesse csapatát.

Az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta az előző szezonban 13 mérkőzésen száműzte Özilt az első csapatból, a német középpályás utolsó szereplése márciusban a West Ham elleni 1-0-s győzelemkor volt. 2018-as érkezése óta nem sikerült lenyűgöznie senkit sem a klubnál, mindezt heti 350 000 ezer fontért, ami nagyon zavar mindenkit. Az Arsenal abban reménykedik, hogy még a nyáron el tudják adni, még mielőtt lejárna jövőre a szerződése.

Azonban ehhez Özilnek is volt egy-két szava, nyilvánosan kijelentette, hogy ő nem megy sehova. Nyilvánvalóan egyetlen klub sem hajlandó fizetni Özil szerződtetéséért, így várhatóan elkezdi utolsó szezonját az Emirates-ben. Bár az még nem világos, hogy Arteta terveiben mennyire szerepel.

Sport365.hu - "Nem akarok elmenni innen." - Mesut Özil

"Az utolsó napig kitöltöm a szerződésemet. Ha egy klub el akar küldeni egy játékost, de ő elutasítja ezt, akkor a klubnak el kell fogadnia. Én pedig nem akarok innen elmenni" - jelentette ki a német középpályás. A 31 éves labdarúgó Mikel Arteta vezetőedző decemberi érkezése óta kegyvesztett lett.

Joorabchian szuperügynököt Özil helyzetéről kérdezték, aki szerint az Arsenal és a német középpályás problémáihoz hozzátartozik, hogy ügynöke, Erkut Sogut nem próbálja meg megoldani azokat. Arra a kérdésre, hogy Özil az Arsenalban és Gareth Bale a Real Madridban milyen helyzetben van, Joorabchian csak annyit mondott:

"Nem akarok Gareth Bale-ről vagy Mesut Özilról beszélni, mert nem képviselem őket. Erről inkább általánosságban beszélnék, úgy gondolom, hogy az ügynöknek az a feladata, hogy ott legyen a játékos mellett és segítse, megoldja a problémákat, és ne generáljuk azokat. Ha olyan helyzetben vagyunk, hogy a játékosnak problémája van, meg kell próbálnunk megoldani. Nem szabad hátradőlni, hogy ez a klub problémája nem az enyém. Úgy gondolom egy ilyen cselekvés, az egy rossz ügynökre vall."

Sport365.hu - Csak a padot koptatják, mégis milliókat keresnek - a PL legjobban kereső cserejátékosai

A Manchester United spanyol karmestere, Juan Mata a legjobban fizetett labdarúgó az angol bajnokságban, legalábbis azok a futballisták közül, akik csupán kiegészítő játékosnak számítanak klubjaikban. Ettől függetlenül Mata valószínűleg nem szomorkodik sokat, hiszen így is milliókat keres. Ahogy minden sportágban, úgy a labdarúgásban is tény, hogy a játékosok nagy része karrierjük vége felé egyre kevésbé meghatározó szereplői a csapatuknak.

"Özil helyzetét két évvel ezelőtt kellett volna megoldani. Úgy értem, hogy mi értelme annak, hogy a kispadon ücsörög egy ilyen játékos? Ki nyer ebből? A klub biztosan nem, a játékos öregszik, ezért ő sem, az ügynök sem. Azon kívül, hogy a játékosnak jól jön az anyagi bevéte, ebből senkinek semmi haszna nincs. Nem hiszem, hogy bárki is profitálna ilyen helyzetből."

"Nem látom értelmét annak, hogy egy olyan közös munka sokáig folytatódjon, amiben maga a játékos, annak a szülei és a klub is boldogtalan."

Forrás: talksport.com
Borítókép: Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Videók