Otigbával is játszott együtt a Chelsea új igazolása

Hakim Ziyech sok csapatban megfordult mielőtt a kékekhez igazolt.


Az utóbbi években a holland játékost több európai topcsapat is szerette volna megkaparintani, ám azt kevesen tudják, hogy Ziyech hosszú utat járt be a Chelsea-ig.

A focista Hollandiában született, egy marokkói származású családba, kilencedik gyermekként. Testvérei közül többen is fociztak, így ő is ezt a sportot választotta magának. Gyerekként megfordult a dronteni Reaal és ASV akadémiáján, majd 14 éves korában a Heerenveenhez került. Később ettől a csapattól kapta első profi szerződését.

Itt Marco Van Basten irányítása alatt játszott és cspattársa volt a nigériai származású, magyar válogatott labdarúgónak Otigba Kennethnek. 

Bár az edző nem jósolt neki nagy jövőt, 43 mérkőzés alatt 13 gólt szerzett és 11 gólpasszt is adott. Két szezont követően a Twente csapatához igazolt, ahol újfent bizonyított. 76 mérkőzés alatt 34 gólt szerzett, és gólpasszokban sem fukarkodott. Teljesítményének köszönhetően a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.


Ziyech az Ajaxban is bizonyította tehetségét.

Fotó: Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images

Ekkor már több európai csapat felfigyelt rá, ő azonban maradt Hollandiában. 2016-ban az Ajaxot álasztotta, ahol könnyen beilleszkedett az akkori gárdába.

Az Amszterdamiakkal mindent megnyert, és 2018-ban az év játékosa címet is megkapta.

A csapat tavalyi BL-menetelése számára is meghozta az áttörést. Nyáron az AS Roma és a Bayern München is próbálta megszerezni, ő azonban Hollandiában kezdte meg a szezont. 

2020 elején aztán biztossá vált Ziyech elhagyja hazáját, és július elejétől az angol Chelsea csapatát erősíti. Amennyiben új edzőjével megtalálja a közös hangot és hozza az eddig formáját, nagy segítsége lehet majd a kékeknek.

Borítókép: VI Images via Getty Images

 

Sport365.hu - Hakim Ziyech a Chelsea játékosa

Az Ajax közleménye szerint a klub marokkói válogatott játékosa Hakim Ziyech 40 millió euróért július 1-től a Chelsea csapatához igazol. Különböző feltételek teljesülése esetén a végösszeg akár a 44 millió eurót is elérheti. 4,607 Likes, 47 Comments - Hakim Ziyech Fans (@ziyech.22) on Instagram: "IT'S OFFICIAL!!! ZIYECH will transfer to @chelseafc in the summer!"

Videók