Nyolcszáz jegyet visszaküldött az Európai Labdarúgó Szövetségnek a Chelsea

A kékek ellenfele a BL döntőben a Manchester City lesz Portóban.


A Chelsea nyolcszáz felhasználatlan jegyet visszaküldött az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) a Bajnokok Ligája szombati döntője előtt, melyben a szintén angol Manchester City lesz az ellenfele.

Az eladatlan belépők egy olyan csomagban voltak, amelyet az angol klub charter repülőjeggyel együtt kínált - 344 fontért, azaz mintegy 140 ezer forintért - a szurkolóknak Londonból a finálénak otthont adó Portóba.
Az UEFA kedden közölte, hogy legfeljebb 16 500 nézőt enged be a BL-döntőre, mivel az illetékes portugál hatóságok arra a döntésre jutottak, hogy a harmadáig telhet meg az 50 ezer férőhelyes Estadio do Dragao. A Chelsea és Manchester City szurkolói hat-hatezer belépőt kaptak, míg az UEFA honlapján 1700 jegyet hoznak forgalomba.

A két tábor hívei legfeljebb 24 órát tartózkodhatnak Portugáliában, s ezalatt is buborékban kell élniük, csak chartergépeken érkezhetnek és távozhatnak, belépéskor koronavírusteszten kell átesniük.

A finálénak eredetileg az isztambuli Atatürk Stadion adott volna otthont, ám a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba - így Törökországba - csak "nyomós indokkal" megengedett az utazás, és aki visszatér ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.
Portugália azért lehetett rendező, mert egyike annak a 12 országnak, ahonnan Nagy-Britanniába visszatérve nem kell karanténba vonulni.

A BL-döntő szombaton 21 órakor kezdődik az Estadio do Dragaóban.

Borítókép: Clive Mason/Getty Images

Videók