Nyilatkozott a pályán megtámadott focista

Egy szurkoló ütötte le.


Ahogy beszámoltunk róla, az angol másodosztályú Birmingham City-Aston Villa városi rangadón befutott egy szurkoló, és leütötte a vendégek játékosát Jack Grealisht.
 
A játékos később is főszerepet játszott, hiszen ő szerezte az egyetlen gólt a mérkőzésen. A meccs után Grealish azt mondta, ez „élete legjobb napja” leszámítva a támadást.
 
– Először itt játszani az Aston Villa kapitányaként, majd megszerezni a győztes gólt egy álom, főleg ha a csapatod rajongója vagy – mondta. 
 
A meccs után az angol szövetség közleményt adott ki, elítélve a játékost ért támadást, közben pedig a Birmingham City is elnézést kért a játékostól és klubjától az incidens miatt.
Grealish nem különösebben foglalkozott az esettel, és azt mondta, továbbra is a jó teljesítményére koncentrált.
 
– Csak figyelmetlen voltam akkor, – tette hozzá. – Azt hittem szögletünk lesz, vagy bedobás ezért helyezkedtem, amikor éreztem a csapást az arcomnál. Természetesen van rivalizáció a futballban, de nem hiszem, hogy ennek lenne helye a pályán komolyan. Csak próbáltam tovább tenni a dolgom, végül úgy hiszem, sikerült. Megszereztem a győztes gólt, és elhoztuk az összes pontot. Hihetetlen volt nyerni a szurkolóink előtt. Ami az első félidőben történt, csak előkészítette a végkimenetelt. Arról, hogy itt kapitányként játszhassak, gyermekkori álmom volt.
 
Fotó forrása: Alex Davidson/Getty Images

 

Videók