Nem volt hálátlan Sergio Agüero, több milliót költött a búcsújára

Luxusautóját kisorsolta a Manchester City dolgozói közt, de ezen túl is készült ajándékkal.


Május 31-én hivatalossá vált, hogy Sergio Agüero a következő szezontól a Barcelona színeiben folytatja. Az argentin játékos tíz évet töltött a Manchester City együttesénél, búcsúzóul pedig igazán bőkezűen bánt a klub dolgozóival.

A 32 éves játékos tíz éven keresztül szolgálta az angol gárdát, ahol 390 mérkőzés alatt 260 gólt szerzett, ezzel a klub legendájává válva. 390 meccsen 260-szor szerez gólt, amikor klublegendának bizonyult. A játékos távozásakor nagylelkűségéről is tanúbizonyságot tett, erről Per Sam Lee, az Athletic munkatársa számolt be.

A labdarúgó az összes olyan embernek, egy-egy órát ajándékozott, aki a klub központjában dolgozik. Az órák mindegyike Hublot vagy Tag Heuer márkájú volt, melynek értéke egyenként több mint 1000 font, azaz 401 000 forint. Az ajándékok ráadásul igazán különlegesek, hiszen mindegyik hátuljára gravírozva van a „Gracias! Kun Agüero” felirat.


Az argentin nagylelkűsége itt még nem állt meg, Agüero ugyanis úgy döntött a munkások között kisorsolja a nemrég vásárolt, 30 000 font (12 040 771 forint) értékű Ranger Rover Evoque márkájú autóját.
A labdarúgó ezen felül egy nagyobb összeget fizetett be abba a kasszába, amiből évi kétszer megjutalmazzák a klub kisegítő személyzetét.
Agüero ezzel több mint 90 000 fontot (36 122 314 forintot) költött egykori csapata dolgozóira.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: Valerio Pennicino - UEFA/UEFA via Getty Images

 

Videók