"Nem hiszem, hogy bárki is tudott volna erről a klubnál”

Guardiolát meglepte, hogy Sterling a távozását fontolgatja.


Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője nem tudott arról, hogy Raheem Sterling a kevés játéklehetőség miatt a klub elhagyását fontolgatja.

A katalán tréner azt is hozzátette, hogy nem tud senkinek garanciát adni a csapatba kerülésre. Sterling - akit 2023-ig szerződés köt az angol bajnokhoz - a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy kipróbálná magát külföldön, mert úgy érzi, már nem tartozik azok közé, akiket a vezetőedző favorizál.

Az esettel kapcsolatban a menedzser a pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte: "Nem hiszem, hogy bárki is tudott volna erről a klubnál. Raheem a mi futballistánk, remélem, továbbra is a játékosunk marad, de nem tudom, hogy akar-e még itt játszani."

A katalán szakember hozzátette, szeretné, ha minden játékosa elégedett lenne és nagyon örülne annak, hogy velük lehet, de ha nem ez a helyzet, akkor mindenkinek a családja számára legmegfelelőbb döntést kell meghoznia.

"Játékos voltam, tudom, hogy mindegyik labdarúgó az összes mérkőzésen játszani szeretne, de senkinek nincs bebetonozott helye" - fejtegette álláspontját, majd kiegészítette: "Nem kedvezek egyetlen játékosnak sem, mindenki egyenlő bánásmódban részesül függetlenül attól, hogy ide igazolt vagy a Manchester City akadémiáján nevelkedett."


Fotó: 90min.com

Guardiola azzal zárta, hogy ha a csapatnak jól megy, akkor minden rendben van, ha viszont nem, akkor azért ő a felelős.

"Olyan döntéseket hozok, melyek a klubnak és nem egy adott játékosnak jók" - szögezte le.

A jamaicai születésű, 26 éves angol válogatott támadó a mostani bajnoki idényben a hétből csupán két mérkőzésen volt kezdő.

Borítókép: mancity.com

Videók