Nehéz helyzetbe került az Arsenal

Arteta szerint gondban az Arsenal a Ligakupa-búcsú után.


Az angol Ligakupából történt kieséssel nehéz helyzetbe került az Arsenal labdarúgócsapata Mikel Arteta vezetőedző szerint.

A londoni Ágyúsok a keddi negyeddöntőben 4-1-es vereséget szenvedtek a Manchester Citytől, a Premier League-ben pedig hét forduló óta nyeretlenek, 14 mérkőzésen gyűjtött 14 pontjuk és 15. pozíciójuk a klub legrosszabb idényrajtja az 1974/75-ös szezon óta.

Az Európa-ligában csoportelsőként a legjobb 32 közé jutott Arsenal kispadja inogni látszik a csapatot tavaly december óta irányító, 38 éves spanyol tréner alatt, így kulcsfontosságú lehet számára, együttese milyen eredményeket ér el az ünnepi időszak találkozóin. Arteta együttese szombaton a Chelsea-t fogadja, kedden a Brightonhoz látogat, az új esztendőt pedig a West Bromwich Albion otthonában kezdi jövő szombaton.

"Meg kell fordítanunk a rossz sorozatot, ez nem vitás. Ha nem tesszük, nagy bajban leszünk, úgyhogy ez az időszak dönt az idényünkről" - szögezte le Arteta, és hozzáfűzte: minden a kezükben van ahhoz, hogy változtassanak a dolgok alakulásán, ő pedig látja, hogy játékosai nagyon igyekeznek.

Kitért rá: bízik benne, hogy meg tudja erősíteni a keretet a januári átigazolási időszakban, amit ugyanakkor a jelenlegi járványhelyzetben meglehetősen "bonyolultnak" tart.

Borítókép: David Price/Arsenal FC via Getty Images
 

Videók