Napra pontosan 11 éve Arsavin megmutatta ki az úr az Anfielden - Videó

A kis orosz megsemmisítette a Liverpool védelmét: négy lövés, négy gól.


Napra pontosan 11 éve négy látványos gólt szerzett Andrej Arsavin a Liverpool ellen.

Sok felejthetetlen meccset vívott már egymással a Liverpool és az Arsenal, azonban a 2009-es rangadójukra alighanem sokan örökké fognak emlékezni, köztük Arsavin is, aki négyszer is köszönt be a Vörösöknek.

A kis orosz ugyan nem alkotott maradandót a londoni együttesben, de kétségtelen, hogy azon a meccsen megállíthatatlan volt. Az Arsenal-szurkolói pedig talán még álmukban sem gondolták, hogy a télen 15 millió fontért szerződtetett játékos ilyen teljesítményre is képes lehet. Négy lövés, négy gól.

Első lövése a keresztlécről pattant a gólvonalon túlra. Aztán sokáig úgy tűnt, hogy a hazai csapat bedarálja az Arsenalt, de ismét jött Arsavin, aki újra a szája elé emelte a mutatóujját, miután 20 méterről, külsővel hatalmas gólt ragasztott a kapu bal oldalába. Három perccel később pedig már mesterhármas állt a neve mellett. A hosszabbításban pedig a mennybe ment az orosz támadó, miután az Arsenal egy ellentámadásból pontot mentett a góljának köszönhetően.

Arsenal on Twitter

"Look at Arshavin, here comes Arshavin!" #OnThisDay in 2009 The night @AndrArshavin23 ran riot at Anfield https://t.co/sqIxx80HHe


A 2018-ban visszavonult futballista valószínűleg szép emlékeket őriz a klubnál töltött időszakáról, ugyanis fiát Arsene Wenger után nevezte el. 11 éve pedig olyat tett, ami csak néhány játékosnak jött össze a pályafutása során: megmutatta, hogy ki az úr az Anfielden.

Borítókép:  Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Forrás: sportbible
 

 

Videók