"Nagy kihívás, mivel tizenöt mérkőzést játszott le a válogatottban gól nélkül"

Gareth Southgate gólokat vár Grealishtől.


Gólokat vár Jack Grealishtől Gareth Southgate, a magyarok világbajnoki selejtezős csoportját veretlenül vezető angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető a soron következő válogatott szünet előtt dicsérte a Manchester Cityben két gólt szerző és két asszisztot kiosztó középpályás formáját. Reméli ugyanakkor, hogy a nyári Európa-bajnokságon döntős nemzeti csapatban is megtöri gólcsendjét a 26 esztendős futballista.

"Nagy kihívás, mivel tizenöt mérkőzést játszott le a válogatott mezében gól nélkül" - emelte ki Southgate, hozzáfűzve: nincs ok, ami miatt ne szerezhetné meg első találatát Grealish, aki meglátása szerint lényegesen jobb erőnlétben van, mint a nyári kontinensviadal előtt.

Az angolok hat forduló alatt gyűjtött 16 pontjukkal vezetik az I jelű hatost, amelyben Magyarország 10 pontjával a negyedik helyen áll. A háromoroszlánosok jövő szombaton Andorrába látogatnak, majd három nappal később a magyar válogatottat látják vendégül. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a londoni találkozó előtt a Puskás Arénában - zárt kapuk mögött - Albániát fogadja.

Borítókép: Facebook.com/ Uefa Euro 2020 

Videók