Mourinho év eleji kijelentését idézte fel most

A Manchester United gondjairól kérdezték.


Mourinho, a Manchester United korábbi edzőjének meggyőződése, hogy egykori csapatánál azok az alapvető problémák vannak jelen, amelyek már az ő ideje alatt is megvoltak, sőt, amelyek annak idején az ő távozásához is vezettek.

A L'Equipe-nek adott interjújában arra is kitért, hogy a problémák nyilvánvalóak és nem korlátozódnak pusztán a játékosokra. Mourinhotól 2018 decemberében váltak meg, ebben nagy szerepe volt az ekkor vásárolt Pogba magas vételi árának, és a játékosnál később tapasztalt gyenge teljesítményének is.

Az interjúban a konkrét problémákat firtató kérdésre úgy válaszolt:

"A problémák jelen vannak, és mondhatjuk: ezek a játékosok, a szervezet és az ambíció (hiánya) együttesen. Nem állíthatom azt, hogy Paul Pogba lenne az egyetlen felelős."

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

Viharos távozása után a csapatnál erőteljes javulás volt tapasztalható eredmények szempontjából, később viszont az edzőváltás előnyös hatásai alábbhagytak, a szezont pedig végül csapnivalóan zárták.

Mourinho az elküldését követően úgy nyilatkozott: "Függetlenül a kilenc bajnoki győzelemtől a hátam mögött, valójában az eddigi legnagyobb eredményem simán az a második helyezés lehet, amit a Manchester United-del a Premier League-ben értünk el."

Úgy érzi, akkori mondatai az eltelt idő tükrében csak most váltak igazán érthetővé.
"Az idő mostanra sok mindent megvilágított. A problémák pedig nem tűntek el."

VIA

Videók