"Mindenki láthatta, hogy már sokkal gördülékenyebben támadunk" - Mikel Arteta

Az Arsenal edzője szerint több gólhelyzetre van szükségük.


Mikel Arteta vezetőedző szerint az Arsenal labdarúgócsapatának több gólhelyzetre van szüksége, hogy versenyben legyen a legjobbakkal.

Az Ágyúsok eddig a legkevesebb gólt kapták az angol élvonalban - hét mérkőzésen hetet -, de csak kilencszer voltak eredményesek. A szakvezető szerint a remek védekezésük mellett arra kell törekedniük, hogy akár száz gólig eljussanak az idényben, ha versenyben akarnak lenni a Premier League élmezőnyével.

Arteta hozzátette, csapata csütörtökön bizonyította remek képességeit támadásban is, hiszen 4-1-re legyőzte a norvég Moldét az Európa-liga csoportkörében.

"Az egyensúly megteremtése nem könnyű, ezen dolgoztunk az elmúlt két hétben. Csütörtökön mindenki láthatta, hogy már sokkal gördülékenyebben támadunk, hiszen gólokat lőttünk, és több lehetőségünk is volt" - nyilatkozta a spanyol edző.

Az Arsenal vasárnap az Aston Villát fogadja a bajnokság nyolcadik fordulójában. Arteta emlékeztetett, hogy a birminghamiek négy siker után két vereséggel folytatták szereplésüket, ezért biztosan győzelemre törekednek majd az Emirates Stadionban.

Vasárnap esti találkozójuk előtt mindkét csapatnak 12 pontja van, ezt az Arsenal hét, az Aston Villa hat mérkőzésen szerezte.

Borítókép: Marc Atkins/Getty Images

Videók