Milyen lehetőségei maradnak a Liverpoolnak Matip súlyos sérülését követően?

Hiába a Liverpool elképesztő győzelme a Fulham ellen, a Vörösök sérültjeinek a száma csak tovább nő.


Joel Matip súlyos sérülést szenvedett a Fulham ellen, és hosszú időre kidőlt - mondta Jürgen Klopp a mérkőzést követően. A visszatérésének pontos időpontja még nem ismert, mivel előbb meg kell vizsgálni.

A kameruni hiányzása fejfájást okoz majd Jürgen Kloppnak, akinek a sűrű karácsonyi szezon előtt kell majd okosan menedzselnie a csapatát. Mik lehetnek a Vörösök lehetőségei a középhátvéd poszton?

Az első nyilvánvalóan Virgil van Dijk, aki 12 Premier League meccsen kezdett, kettőt viszont piros lapos eltiltás miatt kihagyott.

A második a rangsorban Ibrahima Konate. Abszolút világverő, ha fitt, a francia játékos azonban elég sérülésveszélyes. Eddig 13 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve a Vörösöknél, és négy mérkőzésen során is több kisebb izomsérülést szenvedett, ami miatt nem tudott játszani. Nagyon óvatosan kell vele bánni.

A harmadik opció Joe Gomez. Az angol azonban szinte kizárólag jobbhátvédként játszott eddig a Liverpoolban ebben a szezonban, és mindössze háromszor lépett pályára középhátvédként. Pedig az ő természetes pozíciója a középső védő. Itt az egyik kérdés az, hogy Trent Alexander-Arnoldnak is szüksége van néha pihenésre, azonban Conor Bradley visszatért sérüléséből, ami viszont jól jöhet a Liverpool számára.

A negyedik a listán Jarell Quansah. A fiatal védő tíz meccsen szerepelt a Vörösöknél ebben a szezonban, sőt, szeptemberben a Premier League-ben a Wolves ellen kezdőként is pályára lépett.

Ha a felsorolt játékosok közül valamelyikük megsérül vagy eltiltást kap, akkor a Liverpool kerete mondhatni teljesen „lekopaszodik”.

Ebben az esetben Jürgen Kloppnak elég kreatívnak kell lennie. Az egyik lehetőség, hogy Wataru Endót jobbhátvédként használja, a 30 éves játékos Japánban töltötte be ezt a pozíciót, mielőtt Európába érkezése során átállt volna védekező középpályássá.

A Liverpool jelenleg kettő ponttal az Arsenal mögött a második helyen áll a Premier League tabelláján, de a két bajnok aspiráns még karácsonyi szezonban össze fog csapni egymással.

Borítókép: Justin Setterfield/Getty Images

Videók