Megdöntheti a rekordomat Kane - állítja Rooney

A Manchester United korábbi támadója szerint nem sokáig lesz gólrekorder.


Wayne Rooney szerint Harry Kane, a Tottenham Hotspur csatára megdöntheti az angol labdarúgó-válogatottban elért gólrekordját.

"Nem hiszem, hogy sokáig tart majd neki átvenni a csúcsot. Nagyon büszke leszek rá. Ha nekem kellene csapatot építenem, vele kezdeném" - nyilatkozta a BBC-nek a másodosztályú Derby County játékos-edzője.

A 34 éves futballista arról is beszélt, nem egy klasszikus befejező csatár volt, így annak köszönheti a nemzeti együttesnél és a Manchester Unitednél felállított gólrekordokat, hogy hosszú idő állt a rendelkezésére. A válogatottban 15 év alatt 120 mérkőzésen 53 találatig jutott, míg a Vörös Ördögöket 13 esztendőn át erősítette, ezalatt 253-szor volt eredményes.Előttem az utódom. Rooney rekordját megdöntheti Kane
Fotó:  Lars Baron/Getty Images

"Bobby Charltonnak majdnem ötven évet kellett várnia, hogy megdöntsék válogatottbeli gólcsúcsát, nekem remélhetőleg nem kell ennyit"
- fogalmazott Rooney, aki szerint a Manchester Unitednél tartott rekordja tovább fog élni, mert a játékosok nem szoktak hosszú ideig egy klubnál maradni.

Rooney 2015-ben szárnyalta túl a legendás Bobby Charlton 49 gólos csúcsát a címeres mezben, a 26 éves Kane jelenleg 32 találattal az örökrangsor hatodik helyén áll.

Borítókép: Patrick McDermott/Getty Images


 

Videók