Még a korábbi "vörös ördög" is csodálja a Liverpoolt

Rio Ferdinand szerint tiszteletre méltó amit a Pool elért Kloppal.


Mostanság mindenki a Liverpoolt csodálja, hiszen Jürgen Klopp csapata hatalmas sebességgel száguld a bajnoki cím felé. Rio Ferdinand, a Manchester United egykori védője tőle szokatlanul korrektül nyilatkozott a Mirrornak az ősi riválisról.

A veretlenül listavezető FC Liverpool toronymagasan vezeti a bajnokságot, amit pedig az utóbbi időben elért a klub, azaz ősi rivális korábbi védőjének, Rio Ferdinandnak is szemet szúrt. A 41 éves szakember attól tart, hogy a Liverpool még hosszú évekig fogja dominálni a PL-t, és úgy véli, hogy a Bajnokok Ligája címvédője egész egyszerűen "fenomenális". A beismerés minden bizonnyal fáj a Manchester United legendájának, aki tehetetlenül csodálja, amit a nagy rivális mostanában elér.


Jürgen Klopp együttesének jelenleg 22 pont az előnye az angol élvonalban, így már csak hat győzelemre van attól, hogy a tavalyi Bajnokok Ligája győzelem és a decemberi klub vb siker után újabb trófeát gyűjtsön be. Ráadásul a bajnokságban 30 év után juthat ismét csúcsra a Mersey-parti együttes. Rio Ferdinand szerint ez csak a kezdet a vörösöknél.

"Azt hiszem, tiszteletben kell tartanunk azt az óriási munkát, ami a Liverpoolnál zajlik" - kezdte a Mirrornak adott interjújában a korábbi vörös ördög. "Fenomenális, hogy mennyi pontot gyűjtöttek az elmúlt két évben. Csodálni és tisztelni kell őket."


Még hosszú évekig dominálhatnak a vörösök a PL-ben. (Kép: Andrew Powell/Getty Images)

"Nem szerencsés vagy, ha megnyerned a bajnokságot, ezt tapasztalatból tudom. Nem a szerencsén múlik, hogy első helyen végzel-e a Premier League-ben, hanem azon, hogy elég jó vagy-e és az a helyzet, hogy a Liverpool több mint elég jó. Viszont úgy gondolom, hogy a legfélelmetesebb az egészben az, hogy ez nem csupán a jelenre igaz, hanem még nagyon sokáig így lesz."

Ferdinand szerint más csapatok tanulhatnának a vörösöktől.

"Úgy fest, hosszú távon gondolkodnak, remekül építik a csapatot. Szerintem más csapatok tulajdonosai átvehetnék azt a fajta gondolkodást, ami a Liverpoolnál van" - folytatta a 81-szeres angol válogatott játékos. "Kiváló menedzsert hoztak a klubhoz, megkapta azokat a játékosokat, akiket szeretett volna, és szabadkezet kapott, hogy megvalósítsa az ötleteit. Klopp nem volt azonnal sikeres, de már a kezdetektől kezdve látni lehetett, hogy be fog érni a munkája gyümölcse. A vezetők adtak neki időt, illetve forrásokat és most sorra jönnek a trófeák." - mondta a BT Sport szakértője.


Ferdinand szerint a kezdetektől fogva látni lehetett, hogy Klopp sikeres lesz a Poollal. (Kép: Robbie Jay Barratt/Getty Images)

Ha már egy akkora United legenda, mint Ferdinand csodálja, amit Liverpool csinál, akkor lehet itt az ideje, hogy mások is elkezdjék követni a Pool példáját.

Vajon Kloppékat megállíthatja bármi is abban, hogy 1990 óta először bajnokok legyenek?

Borítókép: Jacques Feeney/Getty Images

Sport365.hu - Újabb ok, hogy miért Jürgen Klopp a PL legjobb menedzsere

Egészen elképesztő, amit a Liverpool a jelenlegi szezonban produkál. A Bajnokok Ligája címvédője toronymagasan vezeti a Premier League-et. Immáron 24 győzelem és mindössze egy döntetlen áll a vörösök neve mellett, akik legutóbb a Southamptont intézték el 4-0-ra. A címvédő Manchester City előtt 22, míg az ősi rivális Manchester United előtt 38 ponttal vezetik a tabellát.

Videók