Manchesterben nem beszélnek a bajnoki címről

A csapat hónapok óta remekel idegenben.


A Manchester United játékosai között nem téma az angol labdarúgó-bajnokság megnyerése, bár a csapat a tabella második helyére lépett előre.

A Manchester United hónapok óta remekel idegenben: január 19-én 2-0-ra kikapott a Liverpool FC otthonában, azóta bajnoki, Ligakupa- és FA Kupa-találkozót sem veszített vendégként, remek sorozata már 21 mérkőzést számlál. Ráadásul mindezt úgy érte el, hogy a kapott gól nélkül lehozott meccseken kívül szinte minden alkalommal az ellenfele szerzett vezetést.

Marcus Rashford szerint mindezek ellenére "hülyeség" lenne, ha a tabellát nézegetnék, és a bajnoki cím esélyesének tekintenék magukat, hiszen a szezonnak még több mint a fele hátravan.

A csapat a 16. forduló keddi játéknapján házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Wolverhamptont, a győztes találatot a 93. percben éppen a 23 éves Rashford szerezte.

"Nem tekinthetünk túlságosan messzire. Olyan csapat vagyunk, amelynek még mindig nagyon sokat kell dolgoznia a fejlődés érdekében. Egyszerre csak egy meccsre kell figyelnünk, mindig a következőre, és ha sikerül a győzelem útján maradnunk, meglátjuk, hol zárunk a szezon végén" - magyarázta.

Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző a játékosai hozzáállásáról elmondta, hatalmas eredmény, hogy immár úgy gondolják, bárki ellen, bárhol nyerhetnek.

A United pénteken az Aston Villát fogadja a 17. fordulóban.

Borítókép: Matthew Ashton - AMA/Getty Images

Videók