Liverpool szurkolókat állítottak elő rendbontás miatt

Több ezren ünnepelték a csapat bajnoki címét.


A kérések ellenére mintegy háromezer drukker ünnepelte szerda este a Liverpool labdarúgócsapatának bajnoki címét az együttes stadionjának környékén, közülük kilencet állítottak elő a rendőrök.

Miközben Jürgen Klopp együttese a szezon utolsó hazai mérkőzésén - továbbra is zárt kapuk mögött - 5-3-ra legyőzte a Chelsea-t, majd átvette a bajnoknak járó serleget, a koronavírus-járvány miatt az Anfield Stadionon kívül rekedt drukkerek is ünnepeltek.

Korábban a klub, valamint a város vezetése és rendőrsége is nyomatékosan megkérte a szurkolókat, hogy ezúttal kivételesen csak otthonukban, szűk körben ünnepeljenek, mert a pandémia fenyegetettsége nem múlt el. A stadion környéki utcákat azonban több ezer ember lepte el, akik örömükben énekeltek, fáklyákat gyújtottak, valamint füstbombával és tűzijátékkal ünnepeltek. A zsúfolt utcákban a helyszínre érkező rendőrök állították helyre a rendet, de kilenc személyt - rendbontó viselkedés, agresszív magatartás, alkoholos befolyásoltság miatt - előállítottak.

A történtek után a klub közleményt adott ki, amelyben kifejezte csalódottságát, egyben köszönetet mondott a felelős magatartást tanúsító, otthonukban ünneplő drukkereknek.

Az immár 19-szeres angol bajnok Liverpool címe hét fordulóval a Premier League vége előtt, június 25-én vált biztossá. Az együttes harminc év után nyerte meg az aranyérmet, a PL-érában pedig első alkalommal. 

Borítókép: Peter Byrne/PA Images via Getty Images

Videók