Lewandowski: Készen álltam arra, hogy Angliába szerződjek

A Bayern München sztárjának karrierje alakulhatott volna másképp is.


A Bayern München gólkirálya, Robert Lewandowski elárulta, hogy Sir Alex Ferguson idején majdnem a Manchester Unitedbe igazolt.

Sir Alex Ferguson 2012 nyarán megpróbálta szerződtetni Robert Lewandowskit a Manchester Unitedhez. A lengyel válogatott sztárja, aki akkor a Borussia Dortmundban volt , most azt mondja, nagyon szeretett volna Angliába igazolni.

"Második dortmundi évem után beszélgettem Sir Alex Fergusonnal. Azt akarta, hogy menjek Manchesterbe. Nagyon érdekelt a lehetőség. Még azt is mondhatom, hogy készen álltam rá, de a Dortmund nem akart elengedni. Ez annyira végülis nem zavart, mert Borussiában jól ment a sorom."


Fotó: Alex Livesey/Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Két évvel később Lewandowski Bayern Münchenbe került, és a 32 éves játékos, akit nemrégiben a Fifa "The Best" gáláján a világ legjobb játékosának választottak, elárulta, hogy kik voltak a bálványai.

"Azok, akiket csodáltam, Alessandro Del Piero és Thierry Henry, sőt Roberto Baggio is, bár őt nagyon fiatalon láttam csak játszani. Bármennyire is nagy nevek, engem a nagy arénák és azoknak az atmoszférája vonzott leginkább."

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images

Videók