Lehmann elárulta, miért nem tartott tovább az Arsenal öröknek hitt dicsősége

Az egykori "ágyús" szerint nem volt túl bölcs döntés eladni a tapasztalt játékosokat.


Jens Lehmann úgy véli, hogy az Arsenal nagyot hibázott azzal, hogy nem készült fel kellőképp a „verhetetlen” szezon után.

Az ágyúsok 2004-ben történelmet írtak, ugyanis első csapatként lettek veretlenül bajnokok a Premier League-ben. Azonban amilyen váratlan volt a veretlen bajnoki szezon, annyira meglepő volt, hogy az "ágyúsok" a következő szezonban mennyire nem tudták megnehezíteni a Drogbával és Mourinhoval megerősített Chelsea dolgát, valamint, hogy egy évvel később már a BL-be jutásért is vért kellett izzadniuk.


(Kép: Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images)

Az Arsenal korábbi kapusa, Jens Lehmann szerint nem álltak készen arra, ami egy ilyen emlékezetes időszak után jöhet.

"Azt hiszem, az Arsenal egy hibát követett el.
– mondta az egykori német válogatott hálóőr a beIN SPORTS videokonferencia beszélgetésén. "Abban az időben valószínűleg nem tűnt akkora hibának, de az elmúlt évek sikertelenségében most azt hiszem ez döntő fontosságú szerepet játszott."

"2008-ra Gilberto Silva és én maradtunk az akkori bajnokcsapat utolsó tagjai. Egy évvel korábban Thierry Henry, két évvel korábban Patrick Viera távozott, Martin Keown ugyan már 2004-ben, de összességében két éven belül megszabadultak mindenkitől. Tehát Gilbertóval ketten maradtunk utoljára, amikor pedig egy rövid kitérő után 2011-ben visszatértem a klubhoz, olyan srácok ültek az öltözőben, mint Robin Van Persie, Cesc Fabregas, Alex Hleb és Thomás Rosicky."


(Kép: Anna Gowthorpe/PA Images via Getty Images)

"Csupa fiatal játékos volt a csapatban, egy jó meccs után pedig egyből úgy gondolták, hogy én vagyok a hierarchia csúcsán, de nem beszélhettünk hierarchiáról, mert akkoriban még túl fiatalok voltak ahhoz, hogy egy csapat élére álljanak. Nem az ő hibájuk volt, de nem volt olyan generációkülönbség csapaton belül, ahol az idősebb, tapasztaltabb játékosok valóban átadhatták volna a tudásukat, valamint az edzéshez és a játékhoz való hozzáállást a fiataloknak. Hatalmas volt a rés. Véleményem szerint a fiatalításnak fokozatosnak kell lennie, az egy átmenet, de az Arsenalnál túl gyorsan történt."


(Kép: Adam Davy - PA Images via Getty Images)

"A vezetőség ezeknek a játékosoknak csak a korát és a statisztikáit nézte, meg valószínűleg azt, hogy mennyibe kerülnek, de néhány korábbi srác megtartása néha igazán nagy segítség tud lenni."

Borítókép: EMPICS Sport - PA Images via Getty Images

Forrás: givemesport

Videók